Now Reading:
Godinama radno iskorištavao i potkradao siromašnog muškarca (63) te tako zaradio 400.000 kuna
Full Article 1 minutes read

Godinama radno iskorištavao i potkradao siromašnog muškarca (63) te tako zaradio 400.000 kuna

Iz Policijske uprave primorsko – goranske izvijestili su kako je uhićen 61-godišnjak koji je višegodišnjim zlouporabama teškog socijalnog položaja radno iskorištavao 63-godišnjaka kao nadničara i potkradao te si tako protupravno priskrbio najmanje 400.000 kuna.

Osumnjičeni je zloupotrebljavao 63-godišnjaka od listopada 2016. do prosinca ove godine, kada je otkriven. Obmanuo ga je lažno mu obećavajući pomoć i rješavanje materijalnih problema, natjeravši ga da za njega radi kao nadničar na različitim gospodarstvima na području Istarske i Sisačko-moslavačke županije za plaću koju mu je potom oduzimao.

U tom razdoblju je bez znanja 63-godišnjaka iznajmljivao njegov stan te zadržavao novac od najamnine. Osim toga, protupravno je koristio prava i subvencije oštećenoga koje je ostvarivao kao socijalno ugrožena osoba kod nadležnih državnih tijela.

U policiji procjenjuju da je osumnjičeni 61-godišnjak na ove načine protupravno zaradio najmanje 400 tisuća kuna. Završetkom istrage zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja ljudima uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku.

www.sjever.hr
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.