Now Reading:
PROGNOZA Dobro se zabundajte – bit će oblačno i hladno, a prognostičari posebno upozorenje imaju za meteoropate!
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Dobro se zabundajte – bit će oblačno i hladno, a prognostičari posebno upozorenje imaju za meteoropate!

Prema prognozi DHMZ-a, u srijedu će biti pretežno oblačno, na Jadranu i uz njega mjestimice kiša, češća u Dalmaciji, osobito navečer.

U gorju će oborina biti na granici snijega i kiše koja se ledi u dodiru s tlom. Slabih oborina ujutro može biti i drugdje u unutrašnjosti, a popodne u sjevernim krajevima kidanje naoblake. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni.

Na većem dijelu Jadrana puhat će umjereno do jako jugo, a na sjeveru bura i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura na kopnu kretat će se od -5 do 0, na moru uglavnom od 3 do 8 °C. Najviša dnevna od 0 do 4, a na obali, otocima i u unutrašnjosti Dalmacije od 8 do 13 °C.

Uz pretežno oblačno jutro te južni vjetar u drugom dijelu dana biometeorološke prilike u unutrašnjosti zemlje neće biti sasvim povoljne. Nepovoljnije biometeorološke prilike očekuju se na području sjevernog Jadrana i u gorju, dok će na južnom Jadranu, uz nestabilne atmosferske uvjete biometeorološke prilike biti najnepovoljnije.

Meteoropati tijekom dana mogu osjećati pojačan umor i imati slabiju koncentraciju, a kronični bolesnici pojačane zdravstvene tegobe. Srčane bolesnike i bolesnike s respiratornim bolestima upozoravamo na potrebu adekvatne zaštite od niskih jutarnjih temperatura.

www.sjever.hr / DHMZ
14.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.