Now Reading:
Crveno i narančasto upozorenje DHMZ-a: Stiže nevrijeme – “Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu”
Full Article 1 minutes read

Crveno i narančasto upozorenje DHMZ-a: Stiže nevrijeme – “Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu”

nevrijeme

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda zbog mjestimice obilne kiše za područje karlovačke, gospičke i kninske regije. Moguće su bujične i urbane poplave.

Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima – navodi se u upozorenju.

Zbog vjetra je za Velebitski kanal izdano crveno upozorenje te se očekuje mjestimice jaka bura, a tijekom večeri vrlo jaka i olujna.

Najjači udari vjetra 35-65 čvorova (65-120 km/h). Za područje Kvarnera i Kvarnerića izdano je narančasto upozorenje. U drugom dijelu dana očekuje se mjestimice jaka, navečer vrlo jaka bura. Najjači udari vjetra 35-60 čvorova (65-110 km/h) – navode.

Upozoravaju i kako je vrijeme vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije.

www.sjever.hr / www.civilna-zastita.gov.hr
10.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.