Now Reading:
Varteksova legenda i trenerska HNL ikona vjeruje u pobjedu Vatrenih: Mi smo ekipa koja teško gubi utakmice
Full Article 2 minutes read

Varteksova legenda i trenerska HNL ikona vjeruje u pobjedu Vatrenih: Mi smo ekipa koja teško gubi utakmice

NK Varaždin

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak s početkom u 16 sati igra utakmicu četvrtfinala protiv, prema mnogima, favorita za osvajanje naslova svjetskog prvaka. I dok su kladionice i statistike na strani Brazila, naše nogometne legende, ali ni navijači s tim se baš i ne slažu. Uoči odlučujuće utakmice, net.hr razgovarao je s bivšim stoperom Varteksa i trenerskom HNL ikonom, Varaždincem Samirom Toplakom koji vjeruje u pobjedu Vatrenih.

-Brazilci su na ovome prvenstvu pokazali najviše od ovih favorita, uz Francusku. Stvarno su moćni u ofenzivi, ali mi smo u defanzivi jako dobri. Mi smo ekipa koja se zna braniti i koja zna dobro igrati duboki blok i istrčati kontru. Ono što moramo paziti je da se ne smijemo usredotočiti samo na obranu, već i pokazivati da imamo kvalitetu da ih ugrozimo, a definitivno imamo. Ovo neće biti jednosmjerna utakmica, nije ni jedna bila na ovom prvenstvu pa neće ni ova – rekao je Toplak dodavši kako Hrvatska mora zabiti svaku priliku ili polupriliku koja joj se ukaže kako bi Brazilce počeli nervirati.

-Moramo koncentrirani biti u fazi obrane, blizu jedno drugoga i takav dan se može dogoditi. Nismo mi toliki autsajderi da bi rekli da će Brazil sigurno pobijediti ili da će nas razvaliti. Definitivno nismo. Mi smo ekipa koja jako teško gubi utakmice, pokazali smo to i ovaj put, i to nam je veliki forte – kazao je Toplak.

Unatoč tome što je Hrvatska u odličnoj formi, čini se da ju Brazil podcjenjuje, a sa statusom favorita ne slaže se ni Toplak, piše novinarka net.hr Nika Aurora Ključarić.

-Nogomet je jedna od rijetkih igara gdje favoriti ne pobjeđuju baš uvijek. Sada je samo problem kolika se stvarno ta energetska potrošnja odrazila na naše igrače. Imamo dosta staru ekipu i vjerojatno su se istrošili, ali utakmica protiv Brazila sigurno nije ona gdje će ih izbornik trebati dodatno motivirati, oni će sigurno dati sve od sebe – rekao je Toplak za net.hr.

Kao vječiti optimist, kako sam sebe naziva, Toplak vjeruje da Hrvatska neće izgubiti.

-Nisu Brazilci toliki favoriti. Nadam se da će to otići do penala, mi smo tamo vrhunski majstori. Nećemo izgubiti! – zaključio je.

www.sjever.hr / net.hr
09.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.