Now Reading:
UPOZORENJE DHMZ-a: Stižu goleme količine kiše i obilan snijeg!
Full Article 2 minutes read

UPOZORENJE DHMZ-a: Stižu goleme količine kiše i obilan snijeg!

Šteta! U tijeku je najljepše doba u godini, ali vrijeme nas baš ne mazi i imamo tmurne, kišovite dane, uz puno magle, no ako jedva čekate da se ulice i krovovi zabijele, možda baš ovog vikenda to i dočekate.

Prognoza za petak

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti većinom oblačno mjestimice s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom, koji će mjestimice biti praćeni obilnom oborinom, osobito na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Najmanje kiše očekuje se u Slavoniji.

Vjetar slab i umjeren jugoistočni i jugozapadni. Duž obale će puhati jako i olujno jugo i južni vjetar, krajem dana na sjevernom dijelu u slabljenju.

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, na Jadranu između 9 i 14, a najviša dnevna od 8 do 13, Na Jadranu između 14 i 18 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Približavanje ciklone sa zapada, pridonijet će jačanju nepovoljnih biometeoroloških prilika. To će se najprije osjetiti u najzapadnijim dijelovima zemlje, gdje meteoropati mogu osjećati glavobolju, biti razdražljivi i slabijeg raspoloženja. Pojačane tegobe osjećat će i kronični bolesnici. U noći s petka na subotu moguće su poteškoće sa snom. Na krajnjem istoku zemlje, tegobe će biti nešto slabije izražene.

Vrijeme u subotu i nedjelju

Potkraj subote i u noći na nedjelju počet će pritjecati znatno hladniji zrak pa će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg te se do nedjelje navečer očekuje i stvaranje znatnijeg snježnog pokrivača, ponajprije u gorju (vrlo vjerojatno i više od 20 cm). Snijega će prolazno biti i u nizinama, ponajviše središnje i istočne Hrvatske, ponegdje moguće i uz stvaranje snježnog pokrivača.

sjever.hr/meteo.hr
09.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.