Now Reading:
Drugo polugodište u novoj zgradi zagrebačke XII. gimnazije? Tomašević: Jedna od kapitalnih investicija vrijedna 130 milijuna kuna
Full Article 1 minutes read

Drugo polugodište u novoj zgradi zagrebačke XII. gimnazije? Tomašević: Jedna od kapitalnih investicija vrijedna 130 milijuna kuna

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, u pratnji ravnateljice Jadranke Vlahovec, obišli su radove na izgradnji nove XII. gimnazije.

Gradonačelnik Tomašević istaknuo je kako očekuje da će učenici početkom drugog polugodišta nastavu pohađati u novoj školi.

-Ovo je jedna od kapitalnih investicija u obrazovanju, vrijednosti oko 130 milijuna kuna, a škola će, u jednosmjenskom režimu nastave, primati 480 učenika – rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica Vlahovec izrazila je zadovoljstvo jer XII. gimnazija nakon 30 godina čekanja dobiva svoju školsku zgradu.

Zgrada je podijeljena na tri etaže. U podrumu se nalazi trodijelna dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu, dvorana za korektivnu gimnastiku sa pratećim sadržajima kao i tehničke i servisne prostorije škole. U prizemlju se nalazi ulazni prostor, prostor više namjena, knjižnica sa malom multimedijalnom dvoranom, prostorijama vanjskih korisnika u suterenu i administracijom škole na polukatu. Na katu su smještene 22 učionice s praktikumima, kabinetima i ostalim pratećim sadržajem.

XII. gimnazija trenutno prostor dijeli s još tri škole u dvije smjene: Vetrinarskom, Prehrambeno-tehnološkom i Agronomskom školom.

sjever.hr/zagreb.hr
08.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.