Now Reading:
Župan Kolar unatoč kašnjenju zadovoljan napretkom radova na uređenju područne škole Gorjakovo u čije se klupe uskoro vraćaju učenici!
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar unatoč kašnjenju zadovoljan napretkom radova na uređenju područne škole Gorjakovo u čije se klupe uskoro vraćaju učenici!

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je sa suradnicima obišao radove na kompletnom uređenju zgrade područne škole Gorjakovo. Radovi se odnose na razgradnju postojeće konstrukcije i zamjenu dotjaralih dijelova, zamjenu stolarije, vodovodnih i elektro instalacija, fasadnih radova i krovišta.

Vlatka Mlakar, pročelnica upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove objasnila je kako je Krapinsko-zagorska županija provela postupak nabave na uređenju PŠ Gorjakovo koji je dva puta prijavljivan.

-Prvi puta je postupak poništen, drugi puta je kao ekonomski najpovoljnija ponuda izabrana ponuda ponuditelja. Ugovor je sklopljen u iznosu 724 528 kuna, a projekt je financiran i sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 300 000 kuna – rekla je Mlakar dodavši kako je rok za dovršetak radova 4 mjeseca od uvođenja u posao.

Župan je priznao da se malo kasni sa rokovima koji su zadani kada je u pitanju uređenje područne škole u Gorjakovu, ali da su do toga doveli objektivne okolnosti.

-Kako je došlo do potresa mnogi su projektanti bili angažirani na procjeni šteta od potresa. Ima i jedan investicijski ciklus koji se događa na području Krapinsko-zagorske županije i zaista je bilo teško u kraćem vremenu ishoditi jedan kvalitetan i dobro osmišljen projekt – pojasnio je župan dodajući da se sada to riješilo i da je raspisan javni poziv te je odabran kvalitetan domaći izvođač.

Župan je izrazio i zadovoljstvo što se dio sredstava osigurao preko EU fondova.

-Radi se o 300 tisuća kuna dok je Krapinsko-zagorska županija osigurala 428 tisuća. Ovo je samo dokaz da promišljamo na način da moramo ljude zadržati u područjima u kojima stvarno jesu, odnosno gdje žive. Ovdje je aktivan mjesni odbor i aktivna zajednica. U takve sredine onda trebamo ulagati – izjavio je župan dodajući da ulaganje opravdava činjenica da će se u vrlo kratkom vremenu za 100 posto povećati broj u toj područnoj školi. Zadovoljan je dinamikom radova, a posebno se iščekuje dan kada će se djeca, koja sada polaze školu u Pregradi, vratiti u svoju školu.

Zdravka Žiger, ravnateljica OŠ Janka Leskovara Pregrada u čiju nadležnost spada i područna škola Gorjakovo izgrađena 1964. godine kao montažna zgrada, a školu trenutno pohađa osmero učenika u dva razredna odjela koji su sad preseljeni u područnu školu Stipernicu u koju se voze svaki dan.

-Nastava se odvija u dvije smjene, imamo dvije učiteljice, spremačicu koja je i kuharica. Jako smo zahvalni Krapinsko-zagorskoj županiji s obzirom da je bilo nužno obnoviti zgradu jer već kao montažna zgrada bila pri kraju – rekla je Žiger.

Predsjednica MO Gorjakovo Davorka Filipčić zahvalila je svima na podršci projektu obnove područne škole koji je od izuzetnog značaja za cijelu zajednicu.

-Jako nam je drago se u proteklo vrijeme intenzivno ulaže u proširenje sadržaja za naše najmlađe i što će ići u obnovljene prostore. Drago mi je da se sve veći broj mladih odlučuje na život ovdje kod nas što nam pokazuje da idemo u pravom smjeru – rekla je Filipčić.

Voditelj gradilišta Danijel Cindrić nakon obilaska izvijestio je kako su trenutno u fazi izvođenja fasaderskih radova i kako zasad sve ide prema planu, i financijski i dinamički, uz nadu da će tako i ostati.

abrkic/sjever.hr
06.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.