Now Reading:
Još jedna višemilijunska investicija u Međimurju uspješno privedena kraju – župan Posavec: Sve što radimo, radimo za ovu i buduće generacije!
Full Article 3 minutes read

Još jedna višemilijunska investicija u Međimurju uspješno privedena kraju – župan Posavec: Sve što radimo, radimo za ovu i buduće generacije!

Još je jedna višemilijunska investicija u Međimurskoj županiji privedena kraju. Naime, u utorak je službeno otvoren novi, kako ga mještani nazivaju, Benkovački most koji spaja dvije međimurske općine, Malu Suboticu i Belicu. Projekt je vrijedan 2 milijuna kuna, a sasvim će sigurno utjecati na povećanje sigurnosti i protočnosti prometa.

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako je ovo još jedan kapitalni cestovni projekt koji je uspješno priveden kraju. Naime, nedavno je otvoren i kružni tok u centru Svetog Martina na Muri gdje je investitor bila Županijska uprava za ceste Međimurske županije, a ŽUC nastavlja s rekonstrukcijom, obnovom i dogradnjom županijskih cesta kojih je u Međimurju preko 200 kilometara.

-Investicija je bila 2 milijuna kuna, no radi se o vrlo kompleksnom projektu koji je obuhvaćao izmještanje vodovoda, rekonstrukciju plinske mreže, telekomunikacijske mreže, rušenje starog mosta. Investicija će povećati sigurnost i protočnost prometa s obzirom da se radi o većim mjestima u Međimurju – rekao je Posavec.

Podsjetio je i na važne infrastrukturne projekte koji su trenutno u tijeku. To su izgradnja biciklističke staze između Murskog Središća i Peklenice u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna i biciklistička staza između Gornjeg Kraljevca i Remisa u vrijednosti od 1,1 milijuna kuna, a uz županijske ceste, u tijeku je dosta ulaganja i na državnim cestama diljem Međimurske županije.

-Ima dosta investicija. Utječemo, gradimo, radimo onoliko koliko možemo iako bismo htjeli puno više što posebno govorim kada je riječ o državnim cestama o čemu odlučuju Hrvatske ceste. Nadam se da će promet biti sigurniji, protočniji i jako mi je drago da sve što radimo, radimo za ovu i buduće generacije – zaključio je Posavec.

Stari most nije propuštao promet u oba smjera, pa će i službenim otvorenjem protočnost prometa biti veća. Naglasila je to i ravnateljica Županijske uprave za ceste Međimurske županije Đurđica Hamer koja je objasnila što je sve ovaj vrijedan projekt obuhvaćao. Riječ je o sasvim novom objektu duljine 22 metra i širine 6 metara kolnika s obostranim stazama od dva metra.

-Time smo osigurali sigurnost svih sudionika u prometu te maknuli s ceste one osjetljivije kategorije. Radi se o dosta kompliciranom objektu koji je tražio izmještanje infrastrukture te rušenje postojećeg mosta – rekla je Hamer.

Načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc istaknuo je zadovoljstvo što je ova vrijedna investicija, most preko potoka Trnava i službeno otvoren. Zahvalio je Županijskoj upravi za ceste Međimurske županije što je prepoznala potrebu za obnovom trošnog mosta i proširenjem velike utjecali na povećanje sigurnosti prometa. Inače, Općina Mala Subotica sufinancirala je dogradnju pješačkih staza čime je također podignuta sigurnost pješaka u prometu.

Načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi naglasio je kako ovaj most doprinosi učvršćivanju ionako dobrih odnosa između dvije općine te načelniku Škvorcu uručio simboličan poklon, čarape sa simbolom Belice kako bi, prema njegovim riječima, mogao most prijeći pješice.

tklopotan / www.sjever.hr
06.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.