Now Reading:
Na varaždinske kazališne daske stiže omiljeni simbol Božića – trk po svoje ulaznice
Full Article 2 minutes read

Na varaždinske kazališne daske stiže omiljeni simbol Božića – trk po svoje ulaznice

Ove subote u 18 sati na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu premijerno će biti izvedena plesna predstava „Orašar” rađena prema originalnoj bajci Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmanna, u režiji Paola Tišljarića i adaptaciji Lade Kaštelan.

Dramsko-plesnu predstavu najavila je intendantica HNK u Varaždinu Senka Bulić istaknuvši kako publika može očekivati raskošnu i lijepu predstavu koja je napravljena u koprodukciji s Udrugom klasičnog baleta Vindija.

-Imamo 30 malih plesačica koje su super i divne i mislim da će vas raznježiti – rekla je Bulić.

Kako je pojasnio redatelj Tišljarić, u ovoj predstavi pokušavaju ispričati pravu priču koja govori o povjerenju, važnosti oprosta i dubokim ljudskim pitanjima koja nas se svih tiču. Naglasio je i kako cijela ekipa odlično funkcionira te kako se svi jako vesele premijeri.

-Imati na sceni skoro 50 ljudi, a da smo preživjeli zadnje generalne probe bez ijednog sukoba i da jedni drugima pomažemo je duh kazališta kojeg trebamo njegovati – kazao je Tišljarić te dodao da će najmlađi, ali i njihovi roditelji uživati u Orašaru.

Primabalerinu Ernestinu Stahlbaum utjelovit će Helena Minić Matanić koja je istaknula kako u spoju s balerinama iz Udruge klasičnog baleta Vindija imaju jedan hit svjetske razine.

Uz Minić Matanić, u ansamblu su i Dea Presečki, Nikša Eldan, Elizabeta Brodić, Filip Eldan, Karlo Mrkša, Marinko Leš, Barbara Rocco, Marko Cindrić, Beti Lučić, Sunčana Zelenika Konjević te članice Udruge klasičnog baleta Vindija. Koreografkinja baleta je Vlasta Rittig, za scenografiju je zadužena Vesna Režić, a za kostimografiju Ana Mikulić.

tklopotan / www.sjever.hr
05.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.