Now Reading:
Prvi Advent u Bedekovčini: Bajkovita atmosfera uz bogat program sve do Badnjaka – božićno drvce okitili mališani
Full Article 2 minutes read

Prvi Advent u Bedekovčini: Bajkovita atmosfera uz bogat program sve do Badnjaka – božićno drvce okitili mališani

Općina Bedekovčina slavi svoj dan i Dan župe sv. Barbare, a nakon sinoćnje svečane sjednice Općinskog vijeća, svi su gosti i uzvanici „preselili” na tržnicu, kako bi uživali u čaroliji Božića.

Naime, ove je godine po prvi put organiziran Advent u Bedekovčini.

-Ovo su dani došašća, pripremamo se za blagdan Božić i mi smo se u Općini odlučili uključiti u organizaciju Adventa u Bedekovčini. Moram pohvaliti naše djelatnice Općine koje su se doista potrudile i uspjele okupiti naše udruge i mještane, ali i susjedne općine i njihove udruge, kako bismo svi zajedno sudjelovali i ovu manifestaciju učinili što ljepšom – rekao je Ban.

Manifestacija je počela ove subote, a održavat će se svake subote sve do Badnjaka, od 18 do 24 sata.

-Na sam Badnjak, kao i svake godine dosad, imat ćemo tradicionalno pripremanje fiša i prženih ribica s Udrugom branitelja Bedekovčina, stoga pozivam sve da nam se u Bedekovčini pridruže i ovog Badnjaka, na ugodnom predbožićnom druženju uz dobru hranu, ali i kuhano vino. Nakon toga, svi ćemo otići kućama, pripremati se za Božić uz kićenje drvca i druženje s članovima svojih obitelji – kazao je načelnik Ban.

UZ nastup KUD-a Začretje, mališani su okitili božićno drvce, kako bi bajkovita atmosfera bila potpuna, a narednih dana mještane i njihove goste očekuje raznovrstan glazbeni i zabavni program te brojne radionice za djecu.

Sve će to učiniti Bedekovčinu nezaobilaznim mjestom susreta u ovo blagdansko vrijeme.

a.kučić/sjever.hr
04.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.