Now Reading:
LEPOGLAVA SLAVI Pripremljen bogat program povodom Dana Grada – evo što vas sve očekuje!
Full Article 3 minutes read

LEPOGLAVA SLAVI Pripremljen bogat program povodom Dana Grada – evo što vas sve očekuje!

Grad Lepoglava, 8. prosinca na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene djevice Marije obilježava Dan grada i Dan župe. Prigodan program započeo je u nedjelju 27. prosinca paljenjem prve adventske svijeće koju je upalio gradonačelnik Marijan Škvarić.

Već 3. prosinca u čitaonici Gradske knjižnice Lepoglava s početkom u 18 sati na rasporedu je predstavljanje zbirke kajkavskih pjesama “Tragovima snova” Lepoglavčanke Vanje Petak-Zagorke.

U ponedjeljak 5. prosinca bit će održano predstavljanje monografije “Lepoglava” također u čitaonici Gradske knjižnice Lepoglava s početkom u 18 sati. Grad Lepoglava i Turistička zajednica Grada Lepoglave izdali su prigodnu dopisnicu i žig koji će biti otisnut na sve pošiljke poslane iz Lepoglave.

Neće nedostajati ni programa za najmlađe pa će tako za djecu Dječjeg vrtića Lepoglava, Dječjeg vrtića Runolist Žarovnica i Dječjeg vrtića Lepoglava-područno odjeljenje Višnjica biti organizirana podjela slatkih paketa u 10 sati ujutro, a u 16 sati će u Domu Kulture u Lepoglavi biti podijeljeni prigodni pokloni djeci slabijeg socijalno-imovinskog stanja i djeci s teškoćama u razvoju.

U Društvenom domu Kameničko Podgorje organizirano je sportsko popodne u subotu 10. prosinca s početkom u 14 sati.

Središnji dio obilježavanja Dana grada Lepoglave bit će svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave i to u četvrtak 8. prosinca u Domu kulture s početkom u 17 sati na kojoj će se laureatima tradicionalno uručiti prigodna javna priznanja.

Ujutro prije sjednice položit će se vijenci za poginule branitelje u Domovinskog ratu kod centralnog križa na groblju u Lepoglavi, a nakon polaganja vijenaca uslijedit će i svečana sveta misa u 11 sati u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Petak, 9. prosinca, rezerviran je za obilježavanje 25 godina djelovanja čipkarskog društva “Danica Brössler” Lepoglava. Obilježavanje će biti održano u izletištu “Jelenice” u Gečkovcu s početkom u 17 sati.

Nadalje, u četvrtak 15. prosinca u 16 sati, prigodno će se obilježiti 30 godina djelovanja 7. gardijske brigade “Pume” prilikom kojeg će biti otvorena izložba te dodijeljeno prigodno priznanje 7. gardijskoj brigadi “Pume”, a potom će uslijediti izložba militarija u prostorima stare ambulante koju izlaže udruga P.A.S. klub Lepoglava.

16. prosinca u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice Lepoglava bit će predstavljena i “Kuharica lepoglavskog kraja” bogata kulinarskom tradicijom lepoglavskog kraja na čijoj je izradi Grad Lepoglava angažirao vrsnog kuhara Damira Crlenog.

Već od 15. prosinca u sklopu Adventa posjetitelji će moći uživati u božićnom sajmu i na klizalištu koje će biti postavljeno u gradskom parku, a biti će otvoreno sve do 31. prosinca. 18. prosinca priprema se i Veliki božićni koncert u sportskoj dvorani Osnovne škole Lepoglava u 19 sati.

www.sjever.hr
03.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.