Now Reading:
Reakcija Socijaldemokrata na priopćenje HDZ-a VŽŽ koji saborski zastupnici su protiv projekata za sjever Hrvatske
Full Article 2 minutes read

Reakcija Socijaldemokrata na priopćenje HDZ-a VŽŽ koji saborski zastupnici su protiv projekata za sjever Hrvatske

Na jučerašnje priopćenje HDZ-a Varaždinske županije o zastupnicima koji su protiv projekata za sjever Hrvatske stigla je reakcija iz redova Socijaldemokrata koju prenosimo u cijelosti.

“Osvrnuli bi se na negativne insinuacije i iznošenje netočnih i nepotpunih podataka.

Napominjemo kako je Željko Pavić, potpredsjednik Kluba zastupnika Socijaldemokrati, predložio amandman za konkretnu pomoć sjeveru Hrvatske: povećanje stavke sredstava za obranu od tuče. Naime, svi smo jako svjesni koje je elementarne nepogode, u više navrata, tuča prouzročila u Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

Taj amandman Vlada nije prihvatila! Time su dali do znanja kako neće uložiti u obranu od tuče, a logikom ovog članka, u kojem isti amandman nije spomenut, ispada kako su svi zastupnici koji su glasali za proračun i amandmane, glasali i za to da sjever Hrvatske ostane bez obrane od tuče!

Točnije saborski zastupnici Predrag Štromar (HNS) te HDZ-ovi Žarko Tušek, Nadica Dreven Budinski, Damir Habijan, Siniša Jenkač i Dražen Srpak, nisu podržali obranu sjevera od elementarne nepogode.

Napominjemo kako je u ovom članku izostavljen spomenuti amandman, a insinuirano kako zastupnici koji nisu podržali ovakav proračun su automatski protiv projekata za sjever Hrvatske, što dakako nije točno.

Mi u klubu Socijaldemokrata smatramo da je ovaj proračun  potpuno krivo zadan: ministar štiti fiskalnu konsolidaciju, deficit i javni dug, te nije iskoristio priliku da radi na očuvanju standarda građana već nastavlja fiskalnu konsolidaciju! U godini u kojoj nas očekuje recesija, ministar zapravo najavljuje državnu štednju. Smanjivanje javnog duga i relativno skroman proračunski deficit na tom su tragu. U kriznim godina jedino država može nadomjestiti pad osobne potrošnje, inozemne potrošnje i investicija privatnog sektora. Bez povećanje državne potrošnje recesija će biti dublja i duža! Trebaju li hrvatski građani još jednom tešku recesiju  iskusiti na vlastitoj koži?”

www.sjever.hr
02.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.