Now Reading:
U Koprivničko-križevačku županiju stiglo još 400.000 kuna – u jednoj općini kreće izgradnja, a u drugoj obnova dječjeg vrtića!
Full Article 1 minutes read

U Koprivničko-križevačku županiju stiglo još 400.000 kuna – u jednoj općini kreće izgradnja, a u drugoj obnova dječjeg vrtića!

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje objavio je rezultate javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi za 2022. godinu. Na području Koprivničko-križevačke županije odobrena su dva projekta ukupne vrijednosti 400.000 kuna.

Riječ je o izgradnji dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu što će Središnji državni ured sufinancirati s 250.000 kuna i energetskoj obnovi zgrade mješovite namjene, odnosno dječjeg vrtića i vatrogasnog doma za što im je dodijeljeno 150.000 kuna.

Kako objašnjavaju iz PORA-e, sredstva iz ovog javnog natječaja bila su namijenjena za sufinanciranje troškova izvođenja radova obnove ili izgradnje objekata komunalne infrastrukture, objekata socijalne infrastrukture te srodnih projekata koji doprinose povratku, naseljavanju i održivom razvitku na potpomognutim područjima i područjima posebne državne skrbi.

PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije pružila je stručnu pomoć općinama Drnje i Koprivnički Ivanec u pripremi dokumentacije za prijavu na javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi.

www.sjever.hr / pora.hr
01.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.