Now Reading:
Bosilj nema ništa protiv izvanrednih izbora: „Ne mogu više dobiti takvo nesurađujuće i destruktivno Gradsko vijeće” – donosimo i Čehokovu reakciju
Full Article 2 minutes read

Bosilj nema ništa protiv izvanrednih izbora: „Ne mogu više dobiti takvo nesurađujuće i destruktivno Gradsko vijeće” – donosimo i Čehokovu reakciju

Prijedlog proračuna Grada Varaždina za 2023. godinu na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća nije prihvaćen, a dan kasnije neki likuju, dok se drugi nadaju boljim vremenima (i boljem Vijeću).

Aktualni gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da je, s obzirom na količinu destruktivnog kapaciteta u Gradskom vijeću, znao da prijedlog proračuna za 2023. godinu neće proći.

-Ipak, intimno sam vjerovao da će možda ipak proraditi razum kod vijećnika. Nakon toga, ozbiljno razmišljam, budući da sam ispunio svoju zakonsku obvezu, predlagati ili ne takvom Gradskom vijeću proračun ili ići na izbore za Gradsko vijeće – u nedoumici je Bosilj.

Gradonačelnik dodaje kako smatra da više nema smisla gubiti toliko energije na razgovore s ljudima koji ne žele dobro Varaždinu. Podsjetio je da će se, ukoliko vijećnicima ne ponudi prijedlog proračuna, Gradsko vijeće raspustiti, no to ga, izgleda, ne brine previše.

-S obzirom da više od polovice vijećnika koji su sada u Gradskom vijeću sigurno neće ući u novo Vijeće, vjerujem da ne mogu dobiti takvo nesurađujuće i destruktivno Gradsko vijeće – zaključio je Bosilj.

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na jednoj od društvenih mreža izrazio je zadovoljstvo što vijećnici nisu prihvatili prijedlog gradskog proračuna za iduću godinu te je istaknuo da bi, ukoliko bi proračun bio prihvaćen, „to bilo najveće, najskuplje i najnepovoljnije zaduživanje grada u povijesti i put u bankrot”.

Istaknuo je da je Bosilj 2020. godine tvrdio da je cijena za obradu bala od 1.000,00 kuna po Ugovoru iz 2008. previsoka, a da sada tvrdi da je njegova cijena za obradu bala od 2.200,00 kuna po njegovom natječaju najbolja moguća cijena.

-Dakle, u dvije godine je cijena narasla za 1.200,00 kuna, odnosno za vrtoglavih 120 milijuna kuna!
I još je pokušao obmanuti vijećnike da ima suglasnost Fonda da će mu platiti 80 milijuna premda, naravno, Fond nije dao suglasnost na cijenu nego samo načelnu suglasnost na dokumente – napisao je Čehok.

a.kučić/sjever.hr
01.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.