Now Reading:
IZBOR ZA NAJBOLJE HRVATSKE GRADOVE Varaždin ide u potvrdu epiteta najboljeg velikog grada za život, ali to nije jedina nominacija!
Full Article 2 minutes read

IZBOR ZA NAJBOLJE HRVATSKE GRADOVE Varaždin ide u potvrdu epiteta najboljeg velikog grada za život, ali to nije jedina nominacija!

Petu godinu zaredom Hanza Media i portal Gradonačelnik.hr organiziraju izbor najboljih gradova u pet kategorija i uz dvije posebne nagrade Smart city i Eco city.

Titulu najboljeg u ovome izboru ponijet će 15 gradova čijim će predstavnicima priznanja biti dodijeljena na svečanosti proglašenja 1. prosinca u Opatiji.

U završnicu izbora za Najbolji grad ove je godine i ove je godine ušlo 40 gradova u četiri kategorije. U kategoriji obrazovanje, demografija, socijalna politika i mladi u završnicu izbora ušlo je 15 gradova u tri konkurencije – veliki, srednji i mali gradovi.

Varaždin ide u potvrdu epiteta najboljeg velikog grada za život, među ostalim, proračunskim udjelom izdvajanja za sport od 13,3 posto, prosjekom isplaćenih stipendija i školarina od 58,3 kuna po stanovniku, dostignutoj efikasnosti gradske uprave iskazanoj kroz prosjek ukupnih prihoda grada po zaposlenome  od 852 tisuće kuna po zaposlenome te pokazateljem zaposlenosti kroz prosječan broj zaposlenih od 670 na svakih tisuću stanovnika.

U svim nabrojenim  primjerima, sjedište Varaždinske županije je unutar ‘top 5’ velikih gradova. Uz to, u 2020., primjerice, Varaždin je za sport izdvojio 1028 kuna po stanovniku, što je uz Crikvenicu,  najveće izdvajanje za sport ‘per capita’ među našim gradovima.

U izboru za najbolji veliki grad u kvaliteti života Varaždinu konkuriraju Dubrovnik, Koprivnica, Pazin i Zagreb, piše Gradonačelnik.hr.

Varaždin će naslov najboljeg pokušati izboriti i u kategoriji gospodarstva i to dostignutom zaposlenošću od 699 zaposlenih na svakih 1.000 stanovnika, pokrivenošću ukupnih rashoda i izdataka, ukupnim prihodima i primicima od 103,34 posto te razinom efikasnosti gradske uprave koja se ogleda u prosjeku ukupnih prihoda grada po zaposlenome  od 852 tisuće kuna.

Osim Varaždina, u konkurenciji su Koprivnica, Krapina, Pula i Samobor.

sjever.hr/gradonacelnik.hr
30.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.