Now Reading:
Velika akcija Uskoka i policije na području Zagreba i Koprivnice – Uhićeno više od 30 osoba, među njima i lažni policajci
Full Article 1 minutes read

Velika akcija Uskoka i policije na području Zagreba i Koprivnice – Uhićeno više od 30 osoba, među njima i lažni policajci

Na području Zagreba i Koprivnice u protekla je 24 sata uhićeno više od 30 osoba u dvije odvojene akcije policije i USKOK-a.
Desetak osoba uhićeno je na području Koprivnice zbog sumnje da su ilegalno uvozili i prodavali veće količine rezanog duhana, javlja Jutarnji list, a time su državni proračun oštetili za oko 50 milijuna kuna u neplaćenim trošarinama.

U srijedu ujutro zagrebačka je policija pak zajedno s USKOK-om uhitila najmanje 20 osoba za koje se sumnjiči da su se proteklih nekoliko mjeseci predstavljali kao policajci ili službenici u bankama i vrebali starije građane kako bi im uzeli novac, piše Jutarnji list.

– Policijska uprava zagrebačka podsjeća građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje su uporne u namjeri da ih se pusti u dom, a koje su lukave u smišljanju razloga zbog kojega bi ih trebalo pustiti, to nipošto ne čine bez prethodne provjere o kome se radi. Takve osobe spremne su vrlo maštovito predstaviti se kao zaposlenici raznih institucija, pružatelji medicinskih usluga ili čak kao službene osobe te samo iskorištavaju lakovjernost potencijalnih žrtava – upozorava inače policija.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
23.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.