Now Reading:
Savez Alpe Jadran udrugama Koprivničko – križevačke županije dodijelio skoro 8.000 eura
Full Article 2 minutes read

Savez Alpe Jadran udrugama Koprivničko – križevačke županije dodijelio skoro 8.000 eura

Upravni odbor Saveza Alpe Jadran je 16. i 17. studenog u Novom Sadu, središtu buduće regije članice, održao radni sastanak te kulturni program i radionicu za predstavnike regija članica i partnere. Na sastanku su regije članice iskazale interes za suradnju s Autonomnom Pokrajinom Vojvodinom kroz razvijanje zajedničkih projekata, ujedno šireći granice Saveza, dok organizacijama civilnog društva će se otvoriti mogućnost većeg broja partnerstva i nova razmjena iskustava.

Na radnom sastanku su dodijeljena sredstva za sufinanciranje projekata po provedbi Javnog poziva. Prihvaćena su dva projektna prijedloga prijavitelja s područja Koprivničko – križevačke županije te im je dodijeljeno ukupno 7.900 eura.

Nadalje, Tematske koordinacijske točke podnijele su izvješća o radu te je zaključeno da KKŽ kontinuirano pomaže udruge koje već tradicionalno provode svoje projekte, ujedno potičući nove prijavitelje da iskažu interes za međunarodnu suradnju.

Sukladno rezultatima evaluacijskog procesa, ukupno 16 projekta prijedloga prihvaćeno je za sufinanciranje te je dodijeljeno 59.824 eura, od čega je prijaviteljima s područja KKŽ, točnije Zajednici kulturno umjetničkih udruga KKŽ za projektni prijedlog Dani kulturne baštine i 16. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” dodijeljeno je 3.900 eura, a Turističkoj zajednici Središnja Podravina za Dane rijeke Drave – promocija održive destinacije Europske Amazone otišlo je 4.000 eura.

Podsjetimo, Savez Alpe Jadran je po provedbi prvog Javnog poziva ove godine dodijelio 14.160 eura prijaviteljima s područja KKŽ.

www.sjever.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.