Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Produženi vikend donosi kišu i grmljavinu, a moguć je i snijeg
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Produženi vikend donosi kišu i grmljavinu, a moguć je i snijeg

Većini je zaposlenih s današnjim danom počeo produženi vikend, ali ako ste ga mislili provesti negdje vani, dvaput razmislite. Naime, prognostičari najavljuju kišu, ponegdje i obilniju, temperatura će padati, a moguć je i snijeg.

Danas će, prema najavama iz DHMZ-a, biti pretežno oblačno i kišovito. Lokalno obilnije kiše, često praćene grmljavinom, bit će uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega.

Prijepodne vjetar slab do umjeren jugozapadni, zatim sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno i jako jugo i južni vjetar okretati na sjeverozapadnjak, najprije na sjevernom dijelu, a popodne u Dalmaciji.

Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od 6 do 11, ujutro ponegdje malo niža. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije, najniža temperatura od 10 do 15, a najviše između 13 i 18 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Pogoršanje vremena sa zapada će tijekom dana zahvatiti cijelu zemlju. Uz naoblaku, kišu i pad temperature zraka koji će biti izraženiji u unutrašnjosti nego na Jadranu, mogu se pojačati tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici. Osjetljiviji meteoropati se mogu žaliti na slabije raspoloženje i manjak koncentracije.

Izgledi vremena

Posljednja dva dana u tjednu bit će promjenljivo, povremeno uz kišu, osobito u subotu kada u Dalmaciji i gorju lokalno može biti obilnije oborine te grmljavine.
U unutrašnjosti će prolazno zapuhati umjeren sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, dok će na jugu Dalmacije u prvom dijelu vikenda još biti jakog juga i jugozapadnog vjetar.

U drugom dijelu nedjelje naoblaka će se razilaziti i kiša će biti sve rjeđa, osobito na sjevernom Jadranu. Temperatura zraka u padu, pa u gorju osim kiše može biti i snijega.

sjever.hr/meteo.hr
18.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.