Now Reading:
Obilježen Dan sjećanja i u Budinščini – “Vukovar je simbol otpora, nepobjedivosti i opstojnosti”
Full Article 2 minutes read

Obilježen Dan sjećanja i u Budinščini – “Vukovar je simbol otpora, nepobjedivosti i opstojnosti”

Na Trgu hrvatskih branitelja u Budinščini prigodnim je programom obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Mještani su paljenjem lampiona odali počast svim žrtvama Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje.

Vukovar je simbol otpora, nepobjedivosti i opstojnosti, ujedno i simbol mira, kojemu hrabrost, požrtvovnost i veličina žrtve njegovih branitelja daju uzvišeno mjesto u stvaranju samostalne Republike Hrvatske kao i Škabrnja koja je jedno od mjesta najvećeg stradanja u Domovinskom ratu – rekao je načelnik Radovan Hercigonja okupljenim mještanima.

Naglasio je da je posebno važno prenijeti našoj djeci istinu o događajima i važnosti Domovinskog rata kako sjećanja na te herojske borbe ne bi nikad izblijedila. Nakon toga minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Zbor mladih Beate pod vodstvom Lane Kocman izveo je pjesmu Moja domovina, a zbor Glazbene družine „Franjo Dugan“ Budinščina s voditeljem Ivanom Povijačem završio je prigodni program pjesmom Vukovar. Primijetila se suza i sjeta na licima prisutnih, ali i ponos zbog sjećanja na hrabrost i požrtvovnost naših branitelja koji su svoje živote dali za stvaranje naše samostalne države Hrvatske.

www.sjever.hr
18.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.