Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite kratki predah uoči nove (i dugotrajnije) doze kiše
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite kratki predah uoči nove (i dugotrajnije) doze kiše

Mnogi se već polako pripremaju za produženi vikend, ali kad je riječ o prognozi, nemamo za njih baš dobre vijesti jer izgleda da nam stiže nova doza kiše koja bi u nekim dijelovima Hrvatske mogla padati i nekoliko dana zaredom.

No nemojmo se, ipak, obeshrabriti – vidjet ćemo što će i kako će biti za vikend, a evo što nam donosi četvrtak:

U unutrašnjosti će ujutro biti magle i niskih oblaka, a potom će biti sunčanije, najavljuju iz DHMZ-a. Na Jadranu djelomice sunčano, no uz više oblaka mjestimice će biti i kiše, u noći ponajprije na jugu, a popodne i navečer na sjeveru.

Vjetar uglavnom slab, na istoku u prvom dijelu dana do umjeren sjeverozapadni, a od sredine dana u gorju jugozapadni. Na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, popodne okreće na jugozapadnjak i jugo.

Najniža temperatura između 3 i 8, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša temperatura od 11 do 15, na Jadranu između 16 i 19 °C.

Prema svemu sudeći, četvrtak je dan za predah od kiše koja bi, prema najavama nekih prognostičara, mogla narednih dana padati gotovo svakodnevno.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će se u cijeloj zemlji nakratko poboljšati u odnosu na prethodni dan. Ujutro je na kopnu moguća magla, pa bolesnike s respiratornim tegobama upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Danju većina meteoropata ne bi trebala osjećati tegobe uzrokovane vremenom, osobito na Jadranu gdje uz sunčana razdoblja mnogi mogu osjetiti poboljšanje općeg stanja. U noći na petak ponovo se mogu početi javljati tegobe kod najosjetljivijih meteoropata.

sjever.hr/meteo.hr
17.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.