Now Reading:
Ime Vukovar svijetli i na MEV-u: studenti i profesori odali počast žrtvi grada heroja i svih hrvatskih branitelja
Full Article 1 minutes read

Ime Vukovar svijetli i na MEV-u: studenti i profesori odali počast žrtvi grada heroja i svih hrvatskih branitelja

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, studenti i profesori Međimurskog veleučilišta u Čakovcu u četvrtak su zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, nedužne civilne žrtve, kao i žrtvu grada heroja.

Ispred zgrade Međimurskog veleučilišta u Čakovcu okupilo se 15-ak studenata, profesori i Uprava fakulteta koji su prigodnim obilježavanjem 31. obljetnice pada Vukovara odali počast svima koji su dali svoj doprinos u obrani i stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

Budući da MEV kao visokoškolska institucija obrazuje buduće akademske građane, dekan doc.dr.sc. Igor Klopotan istaknuo je važnost obilježavanja ovih datuma u hrvatskoj povijesti kako bi mladi na kojima svijet ostaje bili upoznati s vlastitom poviješću.

-Jedino su obrazovanjem možemo postići garanciju da se krvavi događaji na našim prostorima više nikada neće ponoviti. Zbog toga je uvijek važno promovirati istinu o Domovinskom ratu, učiti vlastitu povijest i prisjećati se hrabrih hrvatskih branitelja zahvaljujući kojima danas imamo samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku – rekao je dekan Klopotan.

sjever.hr
17.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.