Now Reading:
Delegacija KZŽ predvođena županom Kolarom prisustvovala međunarodnoj konferenciji u Vojvodini
Full Article 2 minutes read

Delegacija KZŽ predvođena županom Kolarom prisustvovala međunarodnoj konferenciji u Vojvodini

U prostorima Radio televizije Vojvodina u Petrovaradinu je u srijedu održana “Međunarodna konferencija Kulturni prostor Alpe Adria – za nove mostove”, a na kojoj je sudjelovala i Krapinsko-zagorska županija predvođena županom Željkom Kolarom i njegovom zamjenicom Jasnom Petek.

Na konferenciji se raspravljalo o slobodnom pristupu umjetničkoj i kulturnoj produkciji, zajedničkom umjetničkom stvaranju na području Alpe Adria, Podunavlja i Zapadnog Balkana te općenito zajedničkim vrijednostima i pitanjima ujedinjenje Europe.

Na konferenciji su sudjelovali partneri iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske, domaćini iz Autonomne pokrajine Vojvodina te članovi Saveza Alpe Jadran. U delegaciji KZŽ bili su i pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i Europske fondove Vlatka Mlakar, direktorica Poduzetničkog centra KZŽ županije, Helena Matuša i viša savjetnica Odjela za strateško planiranje i razvoj Zagorske razvojne agencije, Tanja Ivek.

Županijska delegacija je, nakon sudjelovanja na Konferenciji, obišla i grob autora melodije hrvatske himne Josipa Runjanina. Runjanin je umro 2. veljače 1878. godine u Novom Sadu te je pokopan na tamošnjem Uspenskom groblju. U odavanju počasti Josipu Runjaninu pridružio se i zamjenik župana Primorsko – goranske županije, Petar Mamula.

U petak, 17. studenoga, će u Novom Sadu biti održan sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran. Ovo će biti prvi sastanak Upravnog odbora na prostoru izvan samog Saveza.

www.sjever.hr
17.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.