Now Reading:
MLADI AUTORI I KREATIVCI Nika Hren, najmlađa autorica kojoj je Grad Čakovec pomogao u izdavanju njezine prve knjige
Full Article 2 minutes read

MLADI AUTORI I KREATIVCI Nika Hren, najmlađa autorica kojoj je Grad Čakovec pomogao u izdavanju njezine prve knjige

U predvorju Dječjeg odjela Knjižnica “Nikola Zrinski” Čakovec uz Mjesec hrvatske knjige predstavljeno je novo, 20. kolo biblioteke “Insula”, uz sudjelovanje nekih novih, ali i već poznatih imena međimurskog stvaralaštva.

Božidar Glavina, Dijana Lovrenčić Čop, Emanuel Srpak i Nika Hren predstavili su svoja djela te zahvaljujući njima i njihovim kolegama biblioteka danas broji sveukupno 63 izdane knjige.

-Ponosna sam, a znam da je i mnogobrojna publika te obožavatelji “Insule”, da kao jedan od tek rijetkih gradova u Hrvatskoj koji se može pohvaliti vlastitom bibliotekom, autorima možemo omogućiti pokrivanje troškova izdavanja, potaknuti pisanje i čitanje te ih dovesti pred međimursku publiku i šire, napisala je nna društvenoj mreži gradonačelnica Ljerka Cividini.

Od ove je godine uvedena posebna kategorija za mlade, budući da je Čakovec grad koji je na putu za preuzimanje titule „Grad za mlade“.

-Autorica pred kojom je blistava budućnost, ako je suditi po njenim pjesmama, je naša gimnazijalka, 18-o godišnja Nika kojoj i ovim putem čestitam i želim puno sreće u daljnjem radu i stvaralaštvu. Želimo potaknuti naše mlađe autore i kreativce da pišu i stvaraju. Sigurna sam da među srednjoškolcima i studentima ima vrlo mnogo talentiranih te ih pozivam da Nikin uspjeh shvate kao poticaj da sve nas upoznaju sa svojim radovima i mislima, napisala je Cividini.

izvor i foto: fb – lj. cividini
sjever.hr
15.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.