Now Reading:
U organizaciji grada Lepoglave i Savjeta za zdravlje Varaždinske županije održana radionica “Zdrave dojke za sve”
Full Article 2 minutes read

U organizaciji grada Lepoglave i Savjeta za zdravlje Varaždinske županije održana radionica “Zdrave dojke za sve”

Savjet za zdravlje Varaždinske županije  je uz pomoć Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje, a u suradnji s gradom Lepoglava organizirao tematsku radionicu “Zdrave dojke za sve” koja je bila namijenjena svim ženama kako bi se educirale o bolesti za koju postoji velika mogućnost izlječenja ako se otkrije u ranom stadiju. 

Radi se o jednoj od niza radionica koje se planiraju odraditi u manjim gradovima naše Županije s ciljem povećanja odaziva  žena na programe prevencije u ranom otkrivanju raka dojke.  Okupljene su prije same radionice pozdravili gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije doc. prim. dr. sc. Spomenka Kiđemet-Piskač , a u ime župana Anđelka Stričaka prisutnima se obratila i Ljubica Božić pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje

Prigodna predavanja su održale dr. Irena Stipešević Rakamarić, dr. Sandra Banek , dr. Ivana Cujzek i dr. Zvonimir Bendeković, a sve žene koje su s eodazvale radionici bile su nagrađene prighodnim poklonima koje je osigurala regionalna voditeljica “DM drogerie markt” Dijana Košić.

Zanimljiva i edukativna predavanja potaknula su mnogobrojna pitanja i konstruktivan razgovor te je time sasvim sigurno  podignuta svijest o važnosti preventivnih mjera na svim područjima zdravlja. 

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
10.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.