Now Reading:
Ovog vikenda pravac Donja Voća: prvi špilja Vindija trail, zip line, smotra folklora, krštenje mošta i koncerti samo su djelić bogatog programa
Full Article 3 minutes read

Ovog vikenda pravac Donja Voća: prvi špilja Vindija trail, zip line, smotra folklora, krštenje mošta i koncerti samo su djelić bogatog programa

Proteklog vikenda obilježavanjem dana svetog Huberta te danom otvorenih vrata i pokaznom vježbom DVD-a Donja Voća započelo je obilježavanje ovogodišnjih Dana Općine Donja Voća, a središnji dio proslave na redu je ovog vikenda. Općina je za sve mještane i posjetitelje pripremila bogat program, a prvi špilja Vindija trail, zip line, smotra folklora, koncerti i nezaobilazno krštenje mošta povodom Martinja samo su djelić onog što vas čeka.

Program obilježavanja započeo je u subotu svetom misom povodom blagdana sv. Huberta, zaštitnika lovaca, u organizaciji Lovačkog društva „Trčka”, a nastavio se danom otvorenih vrata DVD-a Donja Voća i pokaznom vježbom.

-Vježba taktički i dinamički odrađena prema planu te su naši vatrogasci ponovno pokazali spremnost, odgovornost i da se na njih može računati u svim prirodnim katastrofama i nesrećama – poručila je načelnica Sanja Kočet zahvalivši im na cjelogodišnjem angažmanu i spremnosti te činjenici da veći dio svog vremena posvećuju brizi o sigurnosti tamošnjih mještana, kao i tome što doprinose stabilnosti sustava civilne zaštite.

Središnji dio proslave na redu je ovog petka s početkom u 11 sati kada će se u župnoj crkvi slaviti sveta misa „Sveti Martin” uz proštenjarske običaje. Proslava u poslijepodnevnim satima počinje u 17 sati kestenijadom u šatoru NK „Vindija”, a najsvečaniji dio Dana Općine, svečana sjednica Općinskog vijeća na redu je u 18 sati u prostorijama DVD-a Donja Voća.

U 19 sati u šatoru NK „Vindija” održat će se glumačka večer u organizaciji KUD-a Voća, a u 20 sati slijedi koncert Ivice Pepelka, dok u 22 sata pozornicu preuzima Tamburaški sastav „Prvi srakarski tamburaši”.

Subotnji program počinje u jutarnjim satima, točnije u 10 sati kada ispred NK „Vindija” starta prvi špilja Vindija trail. Od 11 do 16 sati ispred DVD-a Donja Voća na rasporedu su program za djecu, zip line i olimpijada starih sportova. Mališani će moći uživati i u predstavi za djecu „Šašava avantura” s početkom u 16 sati u šatoru NK „Vindija” te radionicama pod nazivom „Jesen” s početkom u 17 sati u prostorijama NK „Vindija”. U 18 sati u prostorijama DVD-a Donja Voća održat će se mala skupština DVD-a, a u 19 sati na redu su folkloraši koji će svečanim mimohodom i smotrom folklora posjetiteljima predstaviti svoje nošnje, plesove i pjesmu.

Nakon smotre folklora u šatoru NK „Vindija” u 20 sati održat će se ceremonija krštenja mošta, nakon čega slijedi nastup Aktiv banda.

U nedjelju u organizaciji KUD-a Voća u šatoru NK „Vindija” s početkom u 10 sati održat će se umjetnička kolonija „Dani braće Stolnik – martinjsko izdanje”, a u 12 sati u šatoru će se predstaviti voćanske udruge. Proslava Dana Općine završava najvažnijom sporednom stvari na svijetu – nogometom. S početkom u 13.30 sati na tamošnjem nogometnom igralištu snage će odmjeriti NK Vindija i NK Vinica.

Foto: FB Sanja Kočet
tklopotan / www.sjever.hr
08.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.