Now Reading:
PROGNOZA Planirali ste subotu provesti na otvorenom? Razmislite ponovno – početak vikenda bit će oblačan i kišovit
Full Article 2 minutes read

PROGNOZA Planirali ste subotu provesti na otvorenom? Razmislite ponovno – početak vikenda bit će oblačan i kišovit

Prema prognozi DHMZ-a, u subotu će biti umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a najviše sunčanog vremena bit će na sjevernom Jadranu.

Glavnina oborina očekuje se na istoku i u Dalmaciji, još u prvom dijelu dana povremeno i u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, rijetko i na sjevernom Jadranu. Ponajprije na jugu može biti obilnijih pljuskova i grmljavine.

Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu jaka i olujna bura, još na jugu jugo. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna od 10 do 15, na Jadranu između 16 i 20 °C.

Najnepovoljnije biometeorološke prilike uz jugo, zadržat će se na krajnjem jugu Hrvatske, gdje se kroničnim bolesnicima savjetuje pojačana zaštita od vremenskih utjecaja, a meteoropatima pojačano strpljenje u obavljanju dnevnih obveza.

U Dalmaciji i na istoku zemlje će biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne, a u središnjoj Hrvatskoj razmjerno povoljne, pa su i dalje kod kroničnih bolesnika moguće vremenom pojačane tegobe, a meteoropatima će se raspoloženje, koncentracija i san donekle poboljšati u odnosu na prethodni dan. Najpovoljnije će biti na sjevernom Jadranu gdje će kronični bolesnici lakše podnositi svoje bolesti, a uz najviše sunčanog vremena svim ljudima će se i raspoloženje poboljšati.

www.sjever.hr / DHMZ
05.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.