Now Reading:
Prvo na iPhoneu, a onda i na Androidima: Na pametne telefone stiže velika promjena – nekima se neće svidjeti!
Full Article 2 minutes read

Prvo na iPhoneu, a onda i na Androidima: Na pametne telefone stiže velika promjena – nekima se neće svidjeti!

Kako za portal Zimo piše Hrvoje Jurman, proizvođači mobilnih uređaja pripremaju velike promjene na nadolazećim generacijama svojih top-modela pametnih telefona.

Te bi promjene prvi trebao uvesti Apple na nadolazećoj generaciji iPhonea Pro, a nakon toga ih možemo očekivati i na najjačim modelima pametnih telefona koje pokreće Googleov Android.

Apple će tako na iPhoneu 15 Pro i Pro Max izbaciti fizičke tipke za pojačavanje i stišavanje te za paljenje i gašenje telefona. Bočni dio uređaja tako će biti potpuno ravan i bez tipki, no putem tog dijela korisnici će i dalje moći paliti i gasiti telefon te upravljati zvukom.

Naime, iako će izbaciti fizičke tipke, na istim će mjestima ispod kućišta Apple će ubaciti tri vibrirajuća motora koja će reagirati na dodir prsta tako da će korisnici osjetiti kao da su pritisnuli tipku.

Nakon iPhonea, očekuje se kako će i top-modeli telefona koji rade na Androidu slijediti Appleov dizajn, Apple će ukloniti dvije dodatne ulazne točke, a to bi mogao biti samo još jedan korak prema telefonu koji više neće imati fizičkih ulaza, neće imati priključke za punjenje i povezivanje, već bi se punio isključivo bežično.

Tako nešto ne treba očekivati tako skoro, no to bi zaista mogla biti budućnost iPhonea, ali i telefona drugih proizvođača. Do tada Apple više neće koristiti dosadašnji priključak Lightning, već će ga zamijeniti s priključkom USB-C kakav koristi većina Androida. Razlog za to je, piše Zimo, nedavna odluka Europske unije koja želi standardizaciju punjača, kako bi se smanjila količina otpada.

sjever.hr/zimo.hr
02.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.