Now Reading:
NOVO MEĐUNARODNO PRIZNANJE Vinski film Turističke zajednice Zagrebačke županije ušao među 10 najboljih na svijetu
Full Article 3 minutes read

NOVO MEĐUNARODNO PRIZNANJE Vinski film Turističke zajednice Zagrebačke županije ušao među 10 najboljih na svijetu

Najbolji vinski film Zagreb TourFilm Festivala „Okusi prije svega“ Turističke zajednice Zagrebačke županije, osvojio je još jedno međunarodno priznanje na prestižnom XV International Tourism Film Festival ART&TUR u Portugalu.

Na svečanoj dodjeli nagrada, koja se održala u petak u gradu Ourému, u konkurenciji turističkih filmova iz čak 16 zemalja, filmu „Okusi prije svega“ dodijeljeno je srebrno priznanje za drugo mjesto u kategoriji Enoturizma, čime je s nagradama na ova dva festivala ušao među 10 najboljih na svijetu.

S nagradama prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala, destinacijski film Okusi prije svega, nastao u suradnji Turističke zajednice Zagrebačke županije i produkcijske kuće Sekunde snažan je pomak i poticaj u promociji turizma i vinskih cesta Zagrebačke županije.

-Biti među prvih 10 najboljih turističkih filmova na svijetu veliko je priznanje Turističkoj zajednici Zagrebačke županije te velika pohvala našem radu unatrag tri i pol godine, kao i destinacijskom marketingu i smjeru kojeg smo postavili. Vinske ceste Zagrebačke županije kroz film upoznali su brojni sudionici festivala i stručni žiri, čime smo uspješno nastavili promociju nezaboravnih lokacija naše županije – izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

-Uz destinacijske kampanje poput filmskog festivala Via VINO u vinogradima i vinarijama županije kojeg uspješno provodimo posljednje dvije godine drago nam je što su naše aktivnosti u promociji turizma Zagrebačke županije, prepoznate i nagrađene na međunarodnim tržištima – dodala je Alilović.

Za film vinske tematike, posebno su važne nagrade filmskih festivala u vinskim zemljama. Portugal je jedna od najvažnijih europskih vinskih destinacija, čime nagrada s ART&TUR festivala dobiva na još većem značaju u međunarodnoj promociji vinskih cesta Zagrebačke županije.

-Sudjelovanje na međunarodnim filmskim festivalima, gdje se filmovi svijeta zajedno ocjenjuju i biraju oni najbolji, snažan je pokazatelj koliko dobro možete prenijeti poruku kroz film. S produkcijske strane ponosni smo na uspjeh u međunarodnoj konkurenciji filmova gdje smo uspjeli istaknuti destinaciju vinskih cesta Zagrebačke županije i s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije napraviti film koji je nagrađen na svim filmskim festivalima na kojima je prijavljen – poručuje producentica filma, Martina Miličević.

Ovogodišnje filmove ocjenjivao je stručan žiri od 35 članova iz brojnih zemlja svijeta, od Brazila, Mauricijusa, Irana do Kanade. Hrvatska predstavnica u žiriju, Spomenka Saraga, filmska producentica i direktorica Zagreb Tour Film Festivala nije skrivala svoje oduševljenje i ponos na nagrađene filmove prijavljene iz Hrvatske.

-Hrvatska se predstavila na najbolji mogući način, na velikom platnu prikazano je nekoliko hrvatskih turističkih filmova koji su ušli u konkurenciju za jednu od nagrada, a uz filmski program pripremljene su bile i popratne aktivnosti za goste festivala poput degustacijske radionice koja je pokazala kako su vino i extra djevičansko maslinovo ulje savršena pratnja filmskoj umjetnosti i turizmu. Šećer na kraju svakako su bile četiri nagrade koje su otišle u Hrvatsku. Ponosna sam na to da su upravo zahvaljujući Zagreb Tourfilm festivalu, edukacijama koje su održane uz potporu Hrvatske turističke zajednice ovi odlični filmovi dobili priliku natjecati se i na koncu osvojiti značajne nagrade. Nadam se da će ovo biti vjetar u leđa svima te da će se ovi, a i drugi hrvatski turistički filmovi nastaviti prijavljivati na festivale i osvojiti još niz nagrada – rekla je Saraga.

www.sjever.hr
02.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.