Now Reading:
Varaždinski HNS traži hitno uklanjanje dviju rampa kod Sveučilišta Sjever: Javno nije privatno – i stanari, i studenti i zaposlenici trebaju imati mjesto za parkiranje!
Full Article 2 minutes read

Varaždinski HNS traži hitno uklanjanje dviju rampa kod Sveučilišta Sjever: Javno nije privatno – i stanari, i studenti i zaposlenici trebaju imati mjesto za parkiranje!

Donosimo priopćenje Gradske organizacije HNS-a Grada Varaždina o problemu parkinga koji se javio zatvaranjem parkinga od strane Sveučilišta Sjever.

Stanari jednog od najprometnijih i najfrekventnijih kvartova u Gradu Varaždinu, POS naselja u Jalkovečkoj ulici ovih su dana postali taoci dviju rampi koje uzrokuju dodatne muke u ionako sve većem problemu s nedostatkom parkirnih mjesta.

Svjesni da danas gotovo svaka obitelj ima više automobila te da je POS naselje zbog svoje lokacije, ali i velikog broja sadržaja poput ljekarni, kafića, trgovina i sveučilišta sve privlačnija lokacija za doseljavanje mladih obitelji o čemu su puna usta svakoj lokalnoj vlasti, varaždinski HNS traži hitno rješavanje gorućeg problema s kojim se stanari, studenti i svi ostali građani suočavaju.

Sveučilište Sjever javno je parkiralište pretvorilo u privatno što se u uređenom gradu poput Varaždina ne smije i ne može događati. Zbog toga varaždinski HNS traži hitno uklanjanje rampi kojima je Sveučilište ogradilo javna parkirališna mjesta.

– Svi građani imaju pravo parkirati na javnim parkiralištima, kako stanari, tako i zaposlenici i studenti Sveučilišta Sjever. U vrijeme najvećih gužvi, na parkiralištu Sveučilišta nalazi se svega nekoliko automobila, dok ostala mjesta zjape prazna, a istovremeno studenti su se prisiljeni snalaziti, odnosno parkirati na ostalim lokacijama u naselju čime zauzimaju mjesta stanarima. Budući da je riječ o javnom parkiralištu koje je u vlasništvu Grada Varaždina, tražimo hitno uklanjanje rampi kako bi se zadovoljile potrebe i stanara i studenata i zaposlenika Sjevera – poručuje Igor Klopotan, predsjednik gradskog HNS-a.

sjever.hr
01.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.