Now Reading:
Učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice položili vijence i zapalili svijeće na lokaciji spomen-područja Trokut-Novska
Full Article 2 minutes read

Učenici OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice položili vijence i zapalili svijeće na lokaciji spomen-područja Trokut-Novska

Na lokaciji spomen-područja Trokut-Novska, u subotu, 29.listopada 2022. godine održano je svečano obilježavanje obljetnice Trokut-Novska i Dana početka oslobađanja zapadne Slavonije, kao i Komemoracija poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata 1991. – 1995. godine na zapadno-slavonskom ratištu. Uime Grada Koprivnice učenici OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ uz koje su bili ravnatelj Darko Sočev i nastavnica povijesti Lidija Vranar, kao i predstavnici Hrvatskog časničkog zbora, položili su vijenac i zapalili svijeće.

Komemoracija se održava svake godine 29. listopada na dan početka strateške vojne operacije „Orkan 91“ kojom je oslobođen najveći dio zapadne Slavonije, kako bi se odala počast za 327 poginulih branitelja iz 17 postrojbi koje su sudjelovale u obrani i oslobađanju okupiranih naselja.

S područja Koprivničko-križevačke županije u Domovinskom su ratu poginula 152 branitelja, od kojih je njih 23 svoj život položilo u borbama na bojišnici zapadne Slavonije.

sjever.hr/koprivnica.hr 01.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.