Now Reading:
ZAGREB DOBIVA SEDAM NOVIH VRTIĆA! Mjesta za još 1400 mališana, a obnovit će se i opremiti devet starih objekata
Full Article 2 minutes read

ZAGREB DOBIVA SEDAM NOVIH VRTIĆA! Mjesta za još 1400 mališana, a obnovit će se i opremiti devet starih objekata

Grad Zagreb pripremio je 20 projekata izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije dječjih vrtića, od kojih je do sada 16 prihvaćeno za EU sufinanciranje, a preostala četiri bit će prijavljena na sljedeći EU poziv u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, planiran za kraj ove godine, izvijestili su iz Grada.

Kako navode, ukupna vrijednost 16 prihvaćenih projekata je 385 milijuna kuna, od čega je iz EU fondova najavljeno 96 milijuna kuna, što je oko 1/4 iznosa. Većinu sredstava, odnosno 289 milijuna kuna, ili 3/4 iznosa, osigurat će Grad Zagreb iz svog proračuna.

Kapaciteti dječjih vrtića time će se povećati za 89 odgojnih skupina, odnosno 1.400 mjesta, čime će se u najvećoj mjeri rješiti problem neupisane djece, uz usklađivanje s Državnim pedagoškim standardom.

Konkretno radi se o sedam novih objekata, dogradnji jednog postojećeg objekta i rekonstrukciji osam objekata druge namjene za potrebe dječjih vrtića.

– Očekujemo da će većina objekata biti spremna za sljedeću pedagošku godinu, a preostali godinu dana nakon toga. Ovih 16 projekata će se realizirati na području gradskih četvrti Sesvete, Gornja i Donja Dubrava, Peščenica-Žitnjak, Novi Zagreb Zapad te Brezovica, dok će preostali projekti osigurati proširenje vrtićkih kapaciteta i u drugim gradskim četvrtima – poručuju iz Grada.

www.sjever.hr
30.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.