Now Reading:
Varaždinci, spremate li se ovog vikenda na groblje pripremite se na gužve – posebna regulacija prometa na snazi je od subote
Full Article 3 minutes read

Varaždinci, spremate li se ovog vikenda na groblje pripremite se na gužve – posebna regulacija prometa na snazi je od subote

Bliži se blagdan Svih svetih, a s njime i velike gužve u blizini svih groblja. S obzirom da se i tijekom vikenda očekuje intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije, varaždinska policija skreće pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa, brzinu kretanja i pravilno parkiranje vozila, a posebno na izbjegavanje parkiranja na kolnicima.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će regulirati policijski službenici i pripadnici Prometne jedinice mladeži.

-Promet će se zatvarati od raskrižja s Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do kružnog toka za dane 30. i 31. listopada 2022. godine prema potrebi i dana 1. studenog 2022. godine u vremenu od 8.00 do 20.00 sati. Kao ulaz na parkiralište u ulici Ratimira Hercega uz groblje, koristiti će se postojeći južni prilaz, a izlaz sa parkirališta koristiti će se postojeći sjeverni prilaz kod ugostiteljskog objekta – priopćili su iz varaždinske policije.

Od subote do utorka privremena regulacija bit će na snazi i kod groblja u Vidovcu, dok će u Ivancu u ponedjeljak od 6 sati u zoni groblja dio Ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja biti određen za jednosmjerni promet u smjeru groblja.

1. studenog od 6.00 do 18.00 sati u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do raskrižja s ulicom Ivanuševac bit će zatvoren za promet motornih vozila, a dio Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova od raskrižja s ulicom Stjepana Vukovića do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića biti određen za jednosmjerni promet u smjeru ulice Antuna Mihanovića.

Na groblju u Lepoglavi privremenom vertikalnom prometnom signalizacijom uvodi se jednosmjerni prilaz groblju sa jugozapadne strane, iz pravca Kvaternikove ulice, postavom prometnih znakova na raskrižjima s cestom LC 25108 i ŽC 2060. Izlaz vozila usmjeren je na sjeveroistočnu stranu, preko nerazvrstane ceste kroz Vulišinec prema ŽC 2101, cestom koja privremeno postaje jednosmjerna, dok je u zoni groblja u Kamenici također predviđen jednosmjerni promet u zoni groblja, iz smjera Kamenice. Izlaz vozila iz smjera groblja predviđen je nerazvrstanom cestom prema istoku i kod škole u Žarovnici priključak na ŽC 2057. Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

Varaždinska policija upozorava građane da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju kako ne bi postali žrtvama provala i krađa, pa između ostalog policija skreće pozornost da prilikom napuštanja vozila ugasite motor i uzmete ključeve sa sobom, ne ostavljate ključeve i dokumente u vozilu, zatvorite prozore te da u automobilu ne ostavljate vrijedne predmete, posebno ne na vidljivim mjestima, kao i da vozilo ne ostavljate duže vrijeme na mračnom i pustom mjestu.

-Također pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara – poručuju iz PU varaždinske.

www.sjever.hr
27.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.