Now Reading:
Sud starici koja je prosila u Zagrebu oduzeo KUNU I POL! Osuđena na 10 dana ZATVORA
Full Article 2 minutes read

Sud starici koja je prosila u Zagrebu oduzeo KUNU I POL! Osuđena na 10 dana ZATVORA

Uvjetno je na deset dana zatvora osuđena 66-godišnja žena iz Zagreba koja je prosila novac na ulici. Uz to, ženi je oduzet i novac koji su joj dali građani. Riječ o kovanici od 1 kune, dvije kovanice od 10 lipa i šest kovanica od 5 lipa, što je ukupno 1.5 kuna, prenosi index.hr

-Okrivljenici se oduzimaju predmeti, a sukladno potvrdi o privremenom oduzimanju predmeta, i to: jedna kovanica u apoenu od 1,00 kn (jedne kune), 2 komada u apoenu od 10 lipa (deset lipa) i 6 kovanica u apoenu od 5 lipa (pet lipa). Predmeti se predaju policiji na čuvanje, a nakon pravomoćnosti ove presude postaju vlasništvo Republike Hrvatske”, navodi se u pravomoćnoj presudi, piše Danica.hr.

Prema istoj presudi, 66-godišnja žena je lani u studenome oko 8:30 u Zagrebu na adresi Maksimirska cesta 1 “zatečena kako od prolazećih građana ispruženom rukom traži milostinju u vidu novca, ističući tako svoje teško materijalno stanje“.

To je kod nekih građana izazvalo samilost i suosjećanje, te su istoj davali novac, dakle, odavala se prosjačenju, čime je počinila prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, pa joj se izriče kazna zatvora u trajanju od 10 (deset) dana.

No, primjenjuje se uvjetna osuda, pa se kazna zatvora neće izvršiti ako okrivljenica u roku od 3 (tri) mjeseca ne počini jedan ili više prekršaja za koje joj je izrečena ista ili teža kazna zatvora od izrečene”, naglasio je sudac u presudi.

Sud je uz pomoć policije pokušavao doći do žene i uručiti joj poziv za ročište, ali u tome nije uspio. Ustanovljeno je tek kako koristi derutni stan u Maksimiru, koji joj je privremeno dodijelio zagrebački Centar za socijalnu skrb.

sjever.hr/index.hr
27.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.