Now Reading:
PRVI ČOVJEK VARAŽDINSKE VINDIJE PORUČIO: “Trenutno nam je cilj zadržati stabilnost poslovanja”
Full Article 1 minutes read

PRVI ČOVJEK VARAŽDINSKE VINDIJE PORUČIO: “Trenutno nam je cilj zadržati stabilnost poslovanja”

Konferencija “Izazovi hrvatske industrije 2022./2023.” održana je u ponedjeljak u Zagrebu, a na njoj je sudjelovao i predsjednik Uprave varaždinske Vindije Nenad Klepač.

U sklopu panela ‘Kako odgovoriti izazovima bez presedana?‘ Klepač je upozorio kako se dosadašnji rast inflacije dogodio u valu poskupljenja sirovina i nedostatka robe na tržištima zbog prekida globalnih lanaca i poskupljenja energenata.

-U prehrambenoj industriji imamo, među ostalim, rast cijena žitarica i poskupljenje troškova u stočarskoj proizvodnji. Vindija ima oko 1000 kooperanata, svima njima su povećani troškovi proizvodnje. Imamo i nedostatak radne snage, a istovremeno povećavamo, primjerice, plaće radnika kako bismo ih zadržali da ne odu drugdje. Prema tome, trenutno nam je cilj zadržati stabilnost poslovanja – kazao je Klepač.

Govoreći o održanju konkurentnosti Vindije, Klepač je otkrio da kompaniji raste prodaja na regionalnom i europskom tržištu po većoj stopi nego prodaja u Hrvatskoj što, zaključio je, dokazuje kako je Vindija ima konkurentne cijene – donosi portal Jutarnji.hr.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
24.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.