Now Reading:
Zagreb i Rijeka nastavljaju suradnju – Tomašević: „Razgovarali smo i o priuštivom stanovanju, s naglaskom na mlade obitelji”
Full Article 2 minutes read

Zagreb i Rijeka nastavljaju suradnju – Tomašević: „Razgovarali smo i o priuštivom stanovanju, s naglaskom na mlade obitelji”

Gradonačelnici Zagreba i Rijeke Tomislav Tomašević i Marko Filipović, sa zamjenicima i suradnicima, održali su danas radni sastanak u Gradskoj upravi Grada Rijeke.  

Na sastanku se razgovaralo o temama energetske krize i njezinog utjecaja na proračune jedinica lokalne samouprave, zbrinjavanja otpada, programima građanskog odgoja i obrazovanja te o priuštivom stanovanju. 

Nakon sastanka gradonačelnik Tomašević istaknuo je da je važno da gradovi Zagreb i Rijeka imaju dobru suradnju i koordinaciju.

-Upravo je u Rijeci bila pokrenuta prva aktivnost građanskog odgoja i obrazovanja, čiji primjer slijedi i Zagreb kada govorimo o osnovnim školama, a u isto vrijeme imamo i jednak model fakultativnog predmeta u srednjim školama pod nazivom Škola i zajednica (ŠIZ), na koji su reakcije učenika vrlo pozitivne – rekao je Tomašević. 

Dodao je da su razgovarali i o vrlo važnoj temi priuštivog stanovanja, s kojim se sve više gradova u Hrvatskoj ima poteškoća, naročito kada su u pitanju mladi ljudi, odnosno mlade obitelji.
 -Želimo otvoriti ovu temu i u razgovoru s državnim institucijama pronaći rješenje za adekvatnu stambenu politiku kako bi se spustile cijene najma – rekao je zagrebački gradonačelnik.

Filipović je istaknuo da su se dotakli raznih tema koje muče sugrađane, a jedna od njih upravo je cijena električne energije i plina te svega onoga što iz toga proizlazi jer, kako je kazao, živimo u neizvjesnom vremenu koje se reflektira i na jedinice lokalne samouprave, u ovom slučaja gradova.

Naglasio je i da su razgovarali o temi zbrinjavanja otpada koja je vrlo aktualna te su tom prilikom i prezentirali neke njihove modele koji su već ranije predstavljeni članovima Gradskog vijeća. Dodao je da su dogovoreni i budući sastanci na operativnim razinama te da žele potaknuti dobru suradnju s glavnim gradom Hrvatske, Gradom Zagrebom.  

sjever.hr/zagreb.hr
23.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.