Now Reading:
IVANEC POD OPSADOM Interventna sa psima i inspektori češljaju teren – „palo” 10 trgovaca drogom i oružjem, mještani u šoku
Full Article 2 minutes read

IVANEC POD OPSADOM Interventna sa psima i inspektori češljaju teren – „palo” 10 trgovaca drogom i oružjem, mještani u šoku

Policijski psi tragaju za drogom i eksplozivom, inspektori češljaju teren, a sve osigurava interventna, nemila je to scena koja je šokirala mještane, ali i samog gradonačelnika Ivanca. Nakon višesatnog pretresa osumnjičeni su odvezeni, prenosi net.hr.

Policija je pretražila tri poslovna prostora, među ostalim i teretanu te susjedni kafić, a koja je poveznica između njih, policija još uvijek nije otkrila.

RTL piše kako je ova vijest, osim građana, šokirala i gradonačelnika Milorada Batinića.

-Radi se, koliko mogu zaključiti o jednoj opsežnoj akciji na području Varaždinske županije, jedna od lokacija je i Ivanec. Mislim da građani mogu biti sigurni, osim ove osobe koje su pod nadzorom MUP-a – rekao je Batinić.

10-ero uhićenih odvedeno je u Varaždin na ispitivanje, a policija istražuje ima li još povezanih u slučaj trgovanja oružjem i drogom.

PU varaždinska zajedno s Ravnateljstvom policije i susjednim policijskim upravama provela je uhićenje 10 osumnjičenih osoba radi počinjenja kaznenih djela Zlouporabe kaznenih droga i izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih naprava. Sudjelovalo je malo više od stotinjak policajaca, krenuli su rano jutros u akciju. Bilo je jako puno pretraženih prostorija. Deset osumnjičenih osoba koje imaju i poslovne prostore i stanove, bilo je jako puno posla. Akcija se pripremala više od šest mjeseci i bila je jako složena i kompleksna – rekla je za RTL šefica kriminalističke policije u Varaždinu Sandra Karabegović.

Dodala je da se radilo o kokainu i marihuani, kao i da su zaplijenjeni novac, strojnica i oružje koje je preinačeno te prigušivači domaće izrade.

-Sva ova djela su čupanje iz tamnih brojki i pokazuju koliko su danas kriminalci snalažljivi u iznalaženju načina da prikriju stvarnu svrhu oružja. Svi kupci koje smo identificirali i detektirali su s varaždinskog područja – kazala je Karabegović.

Foto: screenshot / rtl.hr
www.sjever.hr / rtl.hr / net.hr
19.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.