Now Reading:
Plenković najavio: Do kraja mandata prosječna plaća bit će 1088 eura, a država će svim osnovnoškolcima financirati školski obrok
Full Article 2 minutes read

Plenković najavio: Do kraja mandata prosječna plaća bit će 1088 eura, a država će svim osnovnoškolcima financirati školski obrok

Predsjednik Vlade Andrej Plenković Hrvatskom saboru podnosi godišnje izvješće o radu svoje Vlade, dan uoči 6. godišnjice otkako je ušao u Banske dvore i preuzeo izvršnu vlast gdje je najavio kako će već idućeg tjedna povećati minimalnu plaću.

Ona će, prema njegovim riječima, biti 52 posto prosječne plaće, oko 560 eura neto što je brže nego što su mislili u svojim projekcijama, prenosi Poslovni.hr.

Prosječna neto plaća porasla je za više od tisuću kuna, a cilj je da do kraja mandata iznosi 1088 eura.

-Idućeg tjedna ćemo povećati minimalnu plaću koja će biti oko 560 eura neto – rekao je Plenković i osvrnuo se i na povećanje mirovina najavivši rast najnižih mirovina od 3 posto i obiteljskih od 10 posto.

-Gradimo poticajno okruženje koje potiče nova radna mjesta. Isplatili smo plaće za 130 tisuća poduzeća za vrijeme covid-krize – kazao je Plenković naglasivši kako je zaposlenost u zadnjih šest godina porasla za 11 posto.

Premijer je najavio i da će država, uz već postojeće besplatne udžbenike, svim osnovnoškolcima financirati i jedan obrok dnevno. To će ju stajati 550 milijuna kuna, a mjerom će osigurati obrok za 311.000 djece, od kojih je njih gotovo 80.000 u siromaštvu, prenosi Poslovni.hr.

-Ne želimo da više bude i jedno dijete u osnovnoj školi koje zbog okolnosti u svojoj obitelji nema sredstva za obrok – poručio je Plenković.

www.sjever.hr / poslovni.hr
18.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.