Now Reading:
Veći grad, veće cijene? U ovom slučaju ne – evo gdje ćete na sjeveru Hrvatske najviše platiti vozački ispit
Full Article 2 minutes read

Veći grad, veće cijene? U ovom slučaju ne – evo gdje ćete na sjeveru Hrvatske najviše platiti vozački ispit

I dok cijene divljaju, čini se da autoškole, barem one u većim gradovima, ne spadaju u kategoriju proizvoda i usluga koje značajno poskupljuju. 2018. godine ukinuta je minimalna cijena nastavnog sata iz prometnih propisa i upravljanja vozilom čime je stvorena tržišna utakmica, a dosad je to rezultiralo smanjenjem cijena autoškola koje su najviše pale u velikim gradovima poput Zagreba, dok su u manjim mjestima gdje je često tek jedna ili par autoškola, cijene slične kao i prije 2018.

S obzirom da za autoškole očito ne vrijedi pravilo veći grad, veće cijene, provjerili smo koliko će vas koštati polaganje vozačkog na sjeveru Hrvatske, točnije u Varaždinu, Krapini, Čakovcu, Koprivnici, Bjelovaru i Zagrebu.

Prema dostupnim informacijama, cijene za polaganje B kategorije u Zagrebu kreću se od 4.580 do 6.105 kuna. U Koprivnici ćete za posjedovanje vozačke dozvole B kategorije platiti između 4.250 i 5.000 kuna, što je iznos oko kojeg se kreću tamošnje cijene, dok će vas isto u Čakovcu koštati 5.698 kuna. U jednoj varaždinskoj autoškoli cijena B kategorije je 5.768 kuna, a bjelovarskoj 6.590 kuna.

Najskuplje ćete proći u središtu Krapinsko-zagorske županije – Krapini. Tamo ćete, naime, za posjedovanje vozačke dozvole B kategorije platiti čak 7.200 kuna.

tklopotan / www.sjever.hr
15.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.