Now Reading:
Goričanski osnovnoškolci u Etno kući na Šuderici zakoračili u prošlost – slušali priče o životu svojih predaka i upoznali se s njihovom ostavštinom
Full Article 1 minutes read

Goričanski osnovnoškolci u Etno kući na Šuderici zakoračili u prošlost – slušali priče o životu svojih predaka i upoznali se s njihovom ostavštinom

Učenje o životu svojih predaka učenici petog razreda Osnovne škole Goričan sa svojom su učiteljicom povijesti Melitom Sečan Hrastić realizirali u najljepšem mogućem okruženju – u Etno kući u Goričanu.

Ulaskom u ovaj novouređeni prostor na Šuderici osjećali su se kao da su zakoračili u prošlost. Bogata zbirka starih predmeta koje su vrijedno izložile članice Kulturno umjetničkog društva Goričan – kolovrat, tkalački stol i sve potrebno za izradu lana, međimurska narodna nošnja, kredenci puni suđa, pegla na žar, ručno šivana posteljina, ormari puni odjeće, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.

Također, razgledali su izložene fotografije „Ljudi, kultura i tradicija u podneblju rijeka Mure i Drave“ koje prikazuju kulturu i znamenitosti Goričana i našeg Međimurja.

U tom ugodnom okruženju učenici su sa zanimanjem slušali priče o životu njihovih predaka te su aktivno sudjelovali u raspravama i zadacima. Predviđeno vrijeme za ovaj posjet bilo je prekratko da učenici saznaju sve činjenice iz života svojih predaka te su zaključili da bi voljeli više puta doći ovamo u posjet. U tom pogledu, Općina Goričan uvijek će otvoriti vrata Etno kuće za ovakve edukativne i istraživačke potrebe.

sjever.hr/gorican.hr
09.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.