Now Reading:
Veselo i edukativno u OŠ Bedekovčina – Učenici se upoznali s prometnom kulturom te naučili ponešto i o vatrogastvu
Full Article 2 minutes read

Veselo i edukativno u OŠ Bedekovčina – Učenici se upoznali s prometnom kulturom te naučili ponešto i o vatrogastvu

U Osnovnoj školi Bedekovčina održana je u utorak preventivna akcija “Program prometne kulture za najmlađe”.

Program je održan u organizaciji Jumicar Hrvatska s partnerim Krapinsko – zagorskom županijom, Odborom za sigurnost u prometu KZŽ, Društvom Crvenog križa KZŽ, Ministarstvom unutarnjih poslova i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Bedekovčina.

Osim učenika drugih razreda Osnovne škole Bedekovčina i područne škole Poznanovec sudjelovali su i učenici drugih razreda iz OŠ Stjepan Radić Brestovec Orehovički i Sveti Križ Začretje, područne škole Mirkovec i Sekirišće.

Program prometne kulture bio praktičan odnosno uključivao je razne aktivnosti poput samostalne vožnje malim automobilima na prometnom poligonu uz nadzor i asistenciju instruktora i prometne policije, a po završenoj obuci učenici su dobili Jumicar vozačke dozvole.

Isto tako, učenici su tijekom obuke prošli kroz radionice DVD-a Bedekovčina, PU Krapinsko zagorske i GD Crvenog križa Zabok. U sklopu radionice DVD Bedekovčina, koju su održali predsjednik Željko Odak, zapovjednik Ivan Odak i članovi UO i operativne postrojbe Jasenka Hranić i Josip Horvat, djeci je ukazano na opasnosti od požara i rizicima za njegovo nastajanje, kao i o postupanju i dojavi kad primijete nastanak požara.

– Pokazana im je vatrogasno navalno vozilo i pripadajuća mu vatrogasna oprema. Djecu su najviše zainteresirali hidraulični alati za spašavanje iz prometnih nezgoda i rad s njima što im je i pokazano. Također, djeca su isprobala i vježbu s brentačama za vatrogasni podmladak što ih je posebno razveselilo – poručili su iz DVD-a Bedekovčina.

www.sjever.hr / Facebook DVD Bedekovčina
05.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.