Now Reading:
Tomašević je na čelo gradskog ureda postavio špijuna
Full Article 2 minutes read

Tomašević je na čelo gradskog ureda postavio špijuna

Kako piše Index.hr, novoimenovani pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost, bivši je zaposlenik Sigurnosno-obavještajne službe (SOA).

Riječ je o Andru Pavuni koji je zaposlenik SOA-e od početka 2011. godine, a u ponedjeljak je postao pročelnikom zagrebačkog gradskog ureda kojeg je naslijedio od Pavle Kalinića.

Pavuna je zaposlen u SOA-i kada je u toj agenciji stolovao Josip Buljević, nekada desna ruka Tomislava Karamarka i njegov nasljednik na čelu SOA-e. No u Gradu Zagrebu, uredu gradonačelnika pa ni u samom uredu za mjesnu samoupravu, civilnu zaštitu i sigurnost ne žele odgovarati na detaljna pitanja o biografiji Pavune, piše Index.

-Ima više od 15 godina iskustva rada u javnom i privatnom sektoru i do sada je bio rukovodeći javni službenik koji je više od 11 godina radio u sigurnosnom sustavu RH, gdje se kontinuirano usavršavao i dobivao različite pohvale za izniman rad – rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević o svom novom pročelniku, no prešutio da je Pavuna skupljao iskustvo u SOA-i.

Kako doznaje Index, Pavuna, koji se hvalio da je jedan od sudionika poznate blokade na Filozofskom fakultetu, nakon tih događaja zaposlio se u SOA-i. Sudionici blokade na tom fakultetu, od kojih su mnogi danas članovi Možemo i Radničke fronte, sjećaju se Pavune kao “redara” koji je pazio da se u prostoru Fakulteta ne puši.

Pavuna je u SOA-i zaposlen početkom 2011. godine, a kako se tada pisalo, dok su je vodili Karamarko i Buljević bila je pod izravnom kontrolom ekstremista iz HDZ-a. Iako je Index još prošli tjedan poslao upite gradskom uredu, uredu gradonačelnika i uredu za sigurnost vezane uz Pavuninu biografiju u SOA-i, nisu dobili nikakav odgovor.

-Magistrirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu te mu je za to vrijeme dodijeljena rektorova nagrada za znanstveni rad. Isto tako je doktorirao političke znanosti, magna cum laude, te je objavljivao znanstvene radove na području prometne psihologije i ljudskih prava – rekao je gradonačelnik Tomašević prošlog tjedna.

www.sjever.hr / index.hr
04.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.