Now Reading:
Za potporu turističkim manifestacijama Međimurska županija dodijelila 250 tisuća kuna – Posavec: Radimo dodanu vrijednost kako bi privukli još veći broj gostiju
Full Article 3 minutes read

Za potporu turističkim manifestacijama Međimurska županija dodijelila 250 tisuća kuna – Posavec: Radimo dodanu vrijednost kako bi privukli još veći broj gostiju

Međimurska županija ove će godine za potporu organizaciji manifestacija na svom području dodijeliti 250.000 kuna. Potvrđeno je to u ponedjeljak u prostorijama Boksačkog kluba Čakovec prilikom potpisivanja ugovora za potpore turističkim događajima koje dodjeljuje Turistička zajednica Međimurske županije.

Da su manifestacije u Međimurju itekako značajne, naglasio je i direktor županijske Turističke zajednice Rudi Grula koji je podsjetio na istraživanje iz 2019. godine koje je pokazalo kako su manifestacije jedan od glavnih motiva dolaska u Međimurje za gotovo trećinu ispitanika.

-Kvaliteta svih manifestacija je dobra, a posjećenost odlična. Ove godine zahvaljujući manifestacijama ostvareno je preko 2.000 noćenja, a mislim da se PR efekt množi s par milijuna kuna koji je ostvaren. To sve govori o važnosti evenata koji se svake godine održavaju u Međimurju. Zahvaljujući potpori Međimurske županije Turističkoj zajednici, mi raspisujemo natječaj, a do sada je unazad četiri godine organizatorima manifestacija dodijeljeno preko milijun kuna – naglasio je Grula.

Međimurski župan Matija Posavec istaknuo je kako se politika Međimurske županije bazira na želji da promoviraju vrijednosti i uspjehe koje postižu pojedinci, udruge i poduzeća.

-Uloga Turističke zajednice svake regije i područja te uloga Međimurske županije kao jedinice regionalne samouprave je u tome da maksimalno promovira svoj kraj i svoje ljude na temelju vrijednosti koje ima – rekao je Posavec i pojasnio kako Međimurska županija to čini na tri načina.

Naime, ona nastoji osigurati dovoljno smještajnih kapaciteta, aktivnosti i atraktivnosti kako bi privukla što veći broj gostiju i posjetitelja što snažno radi kroz turističke potpore.

-Drugi način na koji to pokušavamo je da sve one vrijednosti, kulturne, prirodne, enogastronomske nastojimo zaštititi i prikazati pod svoje jer na to imamo puno pravo. Kada imate na jednom malom području toliko vrijednosti i potencijala, onda se kroz manifestacije to promovira jednom širem krugu ljudi u Hrvatskoj i inozemstvu i to radimo upravo kroz natječaj za potporu turističkim manifestacijama – dodao je Posavec.

Istaknuo je zadovoljstvo i ponos što gotovo svaka međimurska općina i mjesto nastoje promovirati identitet svog kraja što je vidljivo prema prijavama koje su stigle iz skoro svakog kutka Međimurja.

-Kroz naše sufinanciranje manifestacija radimo jednu dodanu vrijednost kako bismo privukli još veći broj gostiju. Bilo da se radi o sportskim eventima, kulturnim manifestacijama, ljetnim programima, inovativnim programima, postoji ta jedna raznovrsnost koja karakterizira i raznovrsnost Međimurja. Svaka općina nudi svoje vrijednosti – naglašava čelni čovjek Međimurske županije.

Ugovori koje su Međimurska županija i Turistička zajednica dodijelili su, prema riječima župana Posavca, jedna vrsta potpore koja će organizatore manifestacija motivirati da to čine i dalje u vremenu koje slijedi.

-Svi u Turističkoj zajednici imate i partnera i prijatelja, a svi zajedno smo na istom putu da jačamo naše turističke pokazatelje i da u konačnici jačamo identitet Međimurja koji nam je najnaglašenija osobina – zaključio je.

tklopotan / www.sjever.hr
03.10.2022.

Input your search keywords and press Enter.