Now Reading:
Varaždinska policija obilježila svoj dan, a načelnik Benčić upozorio: Broj smrtno stradalih u prometu veći je nego u protekle tri godine!
Full Article 2 minutes read

Varaždinska policija obilježila svoj dan, a načelnik Benčić upozorio: Broj smrtno stradalih u prometu veći je nego u protekle tri godine!

Varaždinska policija u srijedu je obilježila svoj dan – Dan policije. Bila je to prilika za prisjećanje na smrtno stradale i nestale policajce u Domovinskom ratu, ali i za osvrt na rad i stanje sigurnosti na području PU varaždinske u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Policijski službenici obilježavanje Dana policije započeli su već tradicionalnim dobrovoljnim darivanjem krvi u utorak, a nastavili ga u srijedu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU Varaždin u Domovinskom ratu, spomen panoa PU varaždinske i u spomen sobi.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić kazao je kako je ovo dan kada se prisjećaju svih onih kolega i prijatelja koji više nisu tu, koji su položili život za Hrvatsku. Osvrnuo se i na stanje sigurnosti te naglasio kako je ono u proteklih godinu dana, odnosno u devet mjeseci ove godine zadovoljavajuće.

-U domeni kaznenih djela otkrivačka djelatnost je oko 62 posto, vezano uz opći kriminalitet. Ono po čemu nismo zadovoljni i što trebamo pojačati postupanje je promet. Imali smo dva tragična događaja, poljski autobus gdje je poginulo 12 osoba i nedavna prometna nesreća na pružnom prijelazu gdje su poginule 3 osobe, mlađa ženska osoba i dvoje djece – kazao je Benčić.

Broj smrtno stradalih u prometu ove je godine, prema riječima načelnika varaždinske policije, veći nego u protekle tri godine.

– U narednom periodu zasigurno ćemo pojačati postupanje i vidljivost policijskih službenika, posebice u prometu – najavio je Benčić i iskoristio priliku kako bi uputio apel svim sudionicima u prometu, kako vozačima, tako i biciklistima, motociklistima i pješacima da poštuju prometne znakove i ne konzumiraju alkohol kada upravljaju vozilom kako se na području PU varaždinske ne bi nastavio crni niz.

Nakon odavanja počasti poginulim policajcima, uslijedila je sveta misa, a u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se Svečana akademija.

tklopotan / www.sjever.hr
28.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.