Now Reading:
U tri grada Koprivničko – križevačke županije održat će se tribine s važnim temama za umirovljenike
Full Article 2 minutes read

U tri grada Koprivničko – križevačke županije održat će se tribine s važnim temama za umirovljenike

umirovljenici

Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko – križevačke županije, povodom Međunarodnog dana starijih osoba, a koji se obilježava 1. listopada, organizira javne edukativne tribine za umirovljenike i osobe starije životne dobi.

Glavna tema tribina odnosit će se na reformu obiteljskih mirovina, s osvrtom na paket mjera Vlade Republike Hrvatske.

– Na Međunarodni dan starijih osoba prisjećamo se cjelokupnog doprinosa starijih u izgradnji suvremenog društva, a njihovo znanje i iskustvo dragocjeni su izvori znanja i mudrosti. Stoga obilježavamo taj dan s ciljem da se naglasi važnost starijih osoba kao najvažnijeg elementa svakog društva, odnosno da se potakne djelovanje društva u korist starijih osoba, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života starijih osoba, pružanja podrške u ostvarivanju svih njihovih prava iz sustava pravne, zdravstvene i socijalne zaštite te očuvanja njihovih životnih tradicija i običaja – poručuju organizatori.

Dodaju kako cijene hrane i energenata lete u nebo, a inflacija od 12,3%, još više otežava i onako tešku situaciju, kojom se naši umirovljenici susreću tijekom cijele godine. Slabo zdravlje, visoke godine, zapostavljenost, siromaštvo, male mirovine i ovisnost o drugima izvan obitelji u zadovoljavanju primarnih potreba, pogoršava i onako težak život najranjivije skupine naših umirovljenika.

Kako je tema tribina, Reforma obiteljskih mirovina koje stupaju na snagu 1.siječnja 2023 godine, s osvrtom na paket mjera Vlade RH, kojim se ublažava financijsko situacija najugroženije skupine građana, a većinu čine umirovljenici i osobe starije životne dobi, pozvani su svi umirovljenici odnosno osobe koje trebaju informacije i pomoć u vezi ostvarivanja prava po ovoj temi.

Tribine su organizirane u sva tri grada Koprivničko – križevačke županije pa će se tako 30. rujna u 10 sati održati u Udruzi matice umirovljenika u Križevcima, 1. listopada s početkom u 9.30 sati u Udruzi matice umirovljenika Koprivnica te 3. listopada u 10 sati u Domu Mladen Markač u Đurđevcu.

www.sjever.hr
28.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.