Now Reading:
STARI ZANATI, PEČENI KOSTANJI, SLASNI MOŠT, GLJIVE I KOPRIVE Ovog vikenda ne propustiti najveći sajam naive na otvorenom – dođite na Podravske motive!
Full Article 2 minutes read

STARI ZANATI, PEČENI KOSTANJI, SLASNI MOŠT, GLJIVE I KOPRIVE Ovog vikenda ne propustiti najveći sajam naive na otvorenom – dođite na Podravske motive!

Ovogodišnja etno manifestacija Podravski motivi s jesenskom tematikom tradicionalno će se održati 01. i 02. listopada (subota i nedjelja) 2022. u Gradskom parku. Najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom zauzet će centralnu poziciju u glavnom Gradskom parku, dok će se ostatak programa i sadržaja odvijati uz pročelje parka- ulica Đure Estera. Službeno otvorenje 29. Podravskih motiva će biti u subotu, 01. listopada  u 10 i 30 sati u ulici Đure Estera (kod tržnice).

Obzirom na tematiku, manifestacija će poprimiti jesenske note, centar grada zamirisat će po friško pečenim kostanjima, slasnom moštu, raznim delicijama od tikvi, kostanja, gljiva, kopriva i ostalih jesenskih plodova koje će za Vas pripremiti vrijedne ruke Udruga.

Muzej grada Koprivnice postavit će novU izložbu „Samo je vu goricaj živlenja pravi raj“ za koju je ulaz slobodan te će Galerija Mijo Kovačić, Galerija skulptura Ivan Sabolić, Galerija naivne umjetnosti biti otvoreni za javnost za vrijeme održavanja motiva.

Kulturno umjetnički program biti će obogaćen nastupima KUD-ova, puhačkim orkestrom Grada Koprivnice, 14. Međunarodnim susretom dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu“.

Osim naivnog slikarstva, očekuju vas brojni stari zanati, antikvarijati, medari, vinari i ostali izlagači koji su za vas pripremili razne domaće proizvode i rukotvorine te naravno, tradicionalna prodajna izložba kolača udruga žena u nedjelju prijepodne. Tu će naravno biti i nezaobilazan partner Podravka koja će pripremiti brojna iznenađenja i degustacije za sve naraštaje, posebno djecu. U večernjim satima u subotu će vas zabavljati etnosastav – Žiga i Bandisti te koprivnički rock band – The Haze, dok vas u nedjelju čeka koprivnički country rock band – Štublin.

sjever.hr/koprivnica.hr
26.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.