Now Reading:
Evo za implementaciju kojeg je svog poznatog proizvoda Podravka uložila gotovo 30 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Evo za implementaciju kojeg je svog poznatog proizvoda Podravka uložila gotovo 30 milijuna kuna

Podravka je uspješno završila još jednu od pokrenutih investicija u modernizaciju proizvodnje. Radi se o gotovo trideset milijuna kuna vrijednom ulaganju u liniju ekstruder, odnosno stroj koji omogućuje proizvodnju popularnih Lino žitarica za doručak, i opremu za pakiranje u koprivničkoj tvornici Koktel peciva, što će udvostručiti kapacitet proizvodnje žitarica za doručak.

-Linija se sastoji od stroja za proizvodnju žitarica za doručak, stroja za pakiranje u vrećice, strojeva za pakiranje vrećica u komercijalne i transportne kutije te robota za paletizaciju – pojasnio je direktor sektora Proizvodnja Branimir Perković, naglasivši kako je investicija dovršena i prije prvotno planiranog roka.

Realizacijom ove investicije, Podravka je dodatno modernizirala tehnološki proces proizvodnje te osigurala pretpostavke za daljnji rast prodaje, kako postojećih, tako i novih proizvoda u kategoriji žitarica za doručak. Time je uspješno dovršena još jedna investicija koja je dio snažnog investicijskog ciklusa koji je Uprava Podravke pokrenula još prošle godine, a uključivao je optimizaciju logističkih procesa, informatičku i energetsku rekonstrukciju i modernizaciju sjedišta u Koprivnici te tehnološku modernizaciju proizvodnje. Zadovoljstvo provođenjem investicije iskazala je i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, prilikom posjete Tvornici koktela u kojoj se, zajedno s ostalim članovima Uprave, uvjerila u učinkovitost nove linije.

-Nova linija dvostruko je veće brzine od dosadašnje, a cijeli proces proizvodnje žitarica za doručak, uključujući i najpopularnije Lino Pillows, Lino Crunch, Lino Njammy i Lino Lada Pillows snack, sada je potpuno kontinuiran i automatiziran. Lino žitarice za djecu tako će biti još hrskavije i ukusnije, a, istovremeno, i nutritivno prilagođene potrebama zdravog i ukusnog doručka –istaknula je Vesna Višnić, direktorica Poslovnog programa Žitarice, snack i napitci.

sjever.hr/podravka.hr
12.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.