Now Reading:
Posljednji je dan kalendarskog ljeta – ujutro se baš toplo obucite, a ni danju neće biti vruće
Full Article 2 minutes read

Posljednji je dan kalendarskog ljeta – ujutro se baš toplo obucite, a ni danju neće biti vruće

Današnji je dan posljednji dan ovogodišnjeg ljeta, ali ne treba ni gledati kalendar da bi se shvatilo da je jesen tu – ako po ničem drugom, osjeća se to po temperaturama koje su niže danju, a u jutarnjim satima i vrlo niske.

Kako najavljuju iz DHZM-a, danas će biti pretežno i djelomice sunčano te i dalje razmjerno svježe. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimična magla, a danju na kopnu promjenljiva naoblaka. Sredinom dana i popodne postoji mogućnost za malo kiše ili pljusak, ponajprije u Slavoniji i Baranji.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, ponegdje umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na moru ujutro još umjerena i jaka bura, osobito podno Velebita s olujnim udarima, oslabit će do sredine dana, a u Dalmaciji okrenuti na umjeren sjeverozapadni vjetar.

Najniža temperatura od 2 do 7, na moru između 10 i 15 °C. Najviša dnevna od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 24 °C.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti razmjerno povoljne. Uz adekvatno odijevanje u jutarnjim i večernjim satima, te zaštitu od magle u unutrašnjosti zemlje, ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom. Lagane šetnje u najtoplijem dijelu dana mogu podržavati dobro opće stanje.

sjever.hr/DHMZ
22.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.