Now Reading:
Što se to događa? Nakon snažnog potresa u Tajvanu, još razorniji pogodio Meksiko
Full Article 2 minutes read

Što se to događa? Nakon snažnog potresa u Tajvanu, još razorniji pogodio Meksiko

Nakon što je prije samo dva dana snažan potres magnitude 6.8 stupnjeva po Richteru pogodio Tajvan, odnijevši pritom najmanje jedan život, dok je oko 150 osoba bilo ozlijeđeno te su uništene mnoge kuće i ceste, u ponedjeljak je jak potres zabilježen i u zapadnom Meksiku.

Kako piše 24sata, razoran potres protresao je zgrade, uzrokovao nestanak struje i primorao stanovnike Mexico Cityja da istrče na ulice.

Kratko nakon 13 sati po lokalnom vremenu, potres magnitude 7.6 pogodio je nedaleko od obale na granici saveznih država Michoacan i Colima na dubini od oko 15 kilometara, prenio je Američki geološki institut (USGS).

Došlo je do nestanka struje u romskim dijelovima glavnog grada, stotinama kilometara sjeverno od epicentra. Mještani su stajali su na ulicama, držeći u naručju svoje ljubimce, dok su turisti koji su posjetili lokalnu tržnicu s vodičem bili vidno zbunjeni i uzrujani. Svjetla na semaforima prestala su raditi, a ljudi su imali mobitele uza se, šaljući poruke ili čekajući da im se uspostave pozivi, piše 24sata.

Na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se vidi da je u gradu Maruata ozbiljno oštećena državna bolnica. Pojavile su se i snimke iz epicentra.

Foto/video: Twitter

www.sjever.hr / www.24sata.hr
20.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.