Now Reading:
Gotovo 689 tisuća umirovljenika uskoro dobiva energetski dodatak – evo na koje iznose mogu računati i kada će biti isplaćeni
Full Article 2 minutes read

Gotovo 689 tisuća umirovljenika uskoro dobiva energetski dodatak – evo na koje iznose mogu računati i kada će biti isplaćeni

Poznat je datum početka isplata novih energetskih dodataka za 689 tisuća umirovljenika. Naime, kako prenosi N1, isplate kreću u listopadu, dok će umirovljenici s inozemnim mirovinama dodatak dobiti u prosincu.

Podsjetimo, Vlada je prošli tjedan donijela sveobuhvatan paket mjera težak 21 milijardu kuna koji, između ostalog, obuhvaća i ponovnu isplatu jednokratnog energetskog dodatka za najugroženije umirovljenike.

Vlada je već u svibnju ove godine isplatila energetski dodatak za više od 633 tisuće umirovljenika, a kako javlja portal Mirovina.hr ova isplata obuhvatit će gotovo 689 tisuća umirovljenika jer su podignuti cenzusi za isplatu zbog čega će dodatak dobiti i oni s mirovinama od 4.360 kuna.

Umirovljenici s mirovinama do 1.850 kuna moći će računati na 1.200 kuna energetskog dodatka. Oni s mirovinama do 2.350 kuna dobit će 900 kuna, oni s 3.350 kuna dobit će 600 kuna, a 400 kuna dobit će umirovljenici čije mirovine dosežu najviše 4.360 kuna, prenosi N1.

Iako iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava nisu naveli točan datum kada će krenuti isplata energetskog dodatka, poručili su kako će se isplatiti najkasnije u listopadu ove godine, dok će se umirovljenicima koji uz mirovinu iz hrvatskog osiguranja primaju i mirovinu iz inozemstva isplatiti najkasnije u prosincu ove godine, pod uvjetom da do 30. studenoga dostave dokaz o neto iznosu inozemne mirovine za kolovoz.

www.sjever.hr / n1 / mirovina.hr
14.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.