Now Reading:
Otvaraju se prijave – Mali svjetionik ponovno dijeli 100.000 kuna najboljem radniku Hrvatske
Full Article 3 minutes read

Otvaraju se prijave – Mali svjetionik ponovno dijeli 100.000 kuna najboljem radniku Hrvatske

Mali svjetionik već petu godinu otvara svoje obrasce za prijave najboljih radnika Hrvatske koji će imati priliku osvojiti 115.000 kuna. Od 2018. godine ukupno je podijeljeno 400.000 kuna uz pomoć brojnih donatora, podrške pojedinih organizacija i volontera, a sve s ciljem da se promiče više optimizma, više svijesti o vrijednim zaposlenicima i ispričaju inspirativne priče koje nadahnjuju druge.

– Kao što je svrha svjetionika pokazati put i pružiti optimizam, tako je svrha ove nagrade pokazati Hrvatskoj one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu, ne samo u budućnost već i u sadašnjost – ističu osnivači Kristijan Cinotti i Ivan Topčić, koji smatraju i kako je Mali svjetionik dobra prilika za poslodavce koji su otvoreni prema ovakvim društveno odgovornim projektima i koji svojim radnicima kroz prijavu žele pokazati da su svjesni njihove važnosti za rad firme, da ih cijene i da stoje iza njih.

Sam je proces prijave vrlo jednostavan – dovoljno je da poslodavac, kolega ili prijatelj putem web stranice www.malisvjetionik.hr podnese prijavu kroz koju će odgovarajući na pitanja organizatora objasniti zašto baš ta osoba zaslužuje titulu najboljeg radnika. Prema organizatoru, znat ćete da je osoba vrijedna prijave ako uljepšava dan svojim suradnicima, predstavlja uzor u ponašanju, promiče vrijednosti i načela poštenja, morala i etike.

Prijave će biti otvorene od 5. do 26. rujna, nakon čega će komisija suziti sve prijave na finaliste – Top 10 Naj radnika. Zatim slijedi glasanje javnosti, a dobitnik će temeljem tih glasova biti proglašen 11. studenog ove godine , Naj radnikom u Hrvatskoj.
Podsjećamo, prošle je godine pobijedio Zlatko Pisac, djelatnik Lučke kapetanije Split koji se prema brojnim kolegama, iskazao na poslu kao čovjek iznimka u javnim institucijama i kao pravi primjer susretljivog kolege jer pomorci više ne idu “na Kapetaniju” nego ” do Zlatka”.

Postao je Mali svjetionik Hrvatske s čak 3.131 glasom javnosti i u Split odnio 100.000 kuna. Druge dvije nagrade osvojile su Irena Rončević, pomoćnica u predškolskoj skupini iz Humanitarne udruge Kap u moru Korčula koja je bila drugoplasirana s 2.257 glasova i osvojila 10.000 kuna te Renata Štimac iz Perušića koja je samozaposlena u obrtu Ivan 365 i svojom pričom je nadahnula ljude te osvojila 1.747 glasova i 5.000 kuna.
Ako ste čitajući o projektu Mali svjetionik imali na pameti baš tu jednu posebnu osobu, posebnog radnika ili radnicu koja vas baš uvijek oraspoloži, daje nadu i inspirira, ne čekajte, podnesite prijavu za Malog svjetionika na https://www.malisvjetionik.hr/!

www.sjever.hr
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.